Nauka kaže da treba da spavate goli već večeras!

Izvor: Svet, 27.Apr.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nauka kaže da treba da spavate goli već večeras!

Od večeras zaboravite na oblačenje pidžame, spavaćice i omiljene majice za spavanje, skinite se i uronite nagi u posteljinu, jer nauka tako kaže.
1. Imaćete lepšu kožu
Vaša koža voli da “diše”, posebno ako se tokom noći znojite. Vlažna koža koju steže odeća može da se ospe bubuljicama, a spavanje u čarapama može da uzrokuje neprijatne infekcije, poput atletskog stopala.
2. Regulisaćete hormone
Spavanje bez odeće može da reguliše nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << kortizola (hormona stresa) u vašem telu jer je ono hladnije nego kada je u odeći. Nivo kortizola se povećava kada vam je telo pregrejano, što vodi ka anksioznoti, uvećanoj želji za hranom i gojenju. Ako spavate bez odeće bićete duže mladi zbog melatonina i hormona rasta.
3. Vaša vagina će moći da “diše”
Ako niste znali, klima u vašoj vagini je poput one u kišnoj šumi. Ako je konstantno zatvorena i pokrivena, to je odlično mesto za razvoj bakterija.

4. Što vam je udobnije u sopstvenoj koži – imaćete više samopuzdanja
Što više vremena provedete nagi bolje ćete se osećati. Šetajte goli po stanu što češće i videćete kako će vas stid lagano proći i da ćete se sledeći put bolje osećati kada se skinete pred partnerom.
5. Bolje ćete spavati
Ako spavate goli nećete se upetljavati u odeću koja vas steže ili žulja. Ništa od toga neće poremetiti vaš san i bolje ćete se odmoriti. Ako ste dobro naspavani imaćete bolji dan.
6. Bićete srećniji
Za one koji spavaju sa partnerom kontakt doirivanjem kože oslobađa hormon sreće oksitocin, koji nas čini punim energije i elana.
7. Smanjićte stres
Spavanje bez odeće reguliše nivo hormona stresa kortizol, snižava krvni pritisak, holesterol i umiruje simptome PMS-a.
8. Obnavlja telo
Spavanje u odeći sprečva lučenje hormona rasta koji je odgovoran za obnavljanje oštećenih ćelija u telu, kao i vitalnih organa, uključujući i mozak. Ovo smanjuje rizik od mnogih zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i dijabetes. Takođe stimuliše imuni sistem, što znači da ćete se probuditi zdraviji.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.