Naučnici tvrde: I stajanje troši kalorije!

Izvor: Svet plus, 27.Feb.2018, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici tvrde: I stajanje troši kalorije!

Naučnici tvrde, i stajanje troši kalorije!  Oni su izračunali koliko bi prosečan čovek mogao da potroši kalorija kada bi samo malo više stajao u toku dana.

Stručnjaci su uzeli u obzir podatke iz 46 istraživanja i na osnovu njih izračunali da prosečan muškarac tokom jednog minuta stajanja, u odnosu na sedenje, sagoreva 0,19 kalorija. Žene prosečne težine, po dodatnom minutu stajanja mogu da sagore 0,1 kaloriju. To znači da bi osoba od 65 kilograma potrošila dodatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << 54 kalorije ako bi šest sati stajala umesto sedela. To na godišnjem nivou znači čak 2,5 izgubljena kilograma. Ovo su podaci rađeni sa 1.184 ljudi.

Nešto slično izračunali su i drugi naučnici, oni su zaključili da osoba prosečne težine tokom sat vremena stajanja troši oko 9 kalorija, a dejstvo je veće ako nije samo mirno stajanje u pitanju, već stajanje sa čestim menjanjem poza i kretanjem u mestu. 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.