Napravite masku za lice od kore od banane!

Izvor: Svet plus, 17.Jun.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite masku za lice od kore od banane!

Kada je koža u pitanju, svi se trudimo da učinimo šta god možemo kako bismo je učinili lepšom. Zato se neretko odlučujemo da potrošimo veliki novac na kozmetičke preparate, a istina je da možemo iskoristiti ono što imamo u svom domu, kao što je, na primer, kora od banane.

Kora banane sadrži vitamine A, B, C i E, kao i kalijum, cink, gvožđe i mangan. Ovi sastojci mogu da smire upaljenu kožu i da smanje pojavu akni. Tekstura kore banane pomaže da se sa kože ukloni >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << prljavština iz pora kako bi se sprečilo pojavljivanje bubuljica.

Predstavljamo vam nekoliko načina kako možete da je iskoristite kako bi očistili kožu:

1. Sve što vam je potrebno jeste kora banane i nekoliko minuta vremena. Prvo operete lice, a onda uzmete svežu koru banane i isečete je na male delove koje ćete koristiti kako biste nežno masirali svoju kožu u kružnim pokretima. Kad osetite da se se parče kore zagrejalo, zamenite ga novim. To radite 10 minuta. Ono što je prešlo na vaše lice od ostataka kore držite tokom celog dana, a pred spavanje isperite. Ovo možete raditi svaki dan dok se koža ne očisti.

2. Prirodna kiselost limuna pomaže da se ubijaju bakterije koje izazivaju akne, a čak može da posvetli i ton kože. Takođe ima moć da leči ožiljke i smanji njihovu vidljivost. Kada su ova dva proizvoda u pitanju, sve što treba da učinite jeste da koru od banane sameljete i pretvorite u pastu. Dodate jednaku kolicinu paste i soka od limuna i to promešate, a zatim nanesete na kožu i držite 15 minuta. Na kraju isperite toplom vodom. Ovo možete raditi jednom dnevno.

3. Med ima možda i najbolja svojstva kada je koža u pitanju. Sadrži antibakterijska jedinjenja i pomaže hidriranju kože, kao i zarastanje rana i smanjenu pojavu ožiljaka. Za ovu masku vam je potrebno jedna kafena kašika paste od banane i 1/2 kafene kašike sirovog meda. Nanesite masku na lice i masirajte kružnim pokretima. Ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite i nanesite svoju omiljenu prirodnu kremu. Ponavljajte jednom dnevno ako je potrebno. 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.