Namirnice koje pomažu u borbi protiv stresa!

Izvor: Svet plus, 08.Nov.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namirnice koje pomažu u borbi protiv stresa!

Ukoliko imate potrebu za hranom svaki put kada ste pod stresom ovo su prave namirnice za vas. Nemojte koristiti stres kao izgovor, kako biste konzumirali nezdrave slatkiše, gazirana pića i grickalice.

Postoje namirnice koje blagotvorno utiču na smanjenje stresa, tako da pored zdrave hrane rešićete i glavni problem.

Tamna čokolada

40 grama tamne čokolade dnevno pomaže ljudima da se izbore sa stresom. Ukoliko volite čokoladu ovo je pravi izgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << za vas, ali nemojte preterivati.

Pečeni krompir

Krompir u kombinaciji sa sirom ili lukom je dobar obrok, posebno za one koji redovno treniraju.

Jogurt, bobičasto voće i cimet

U punomasni jogurt dodajte malo bobičastog voća i cimeta i uživajte u odličnom obroku. On će vas zasladiti, a ne sadrži puno šećera.

Avokado

Dovoljno je pojesti jednu polovinu avokada, u kojoj se nalazi dovoljno masti potrebnih za vaš mozak.

Sušeni mango

Sušeni mango je alternativa slatkišima. Suva verzija manga brže će osloboditi šećer u krvi nego bilo koje drugo sušeno voće.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.