
Izvor: Svet plus, 28.Nov.2022, 12:28
Najsočnija čokoladna kora za tortu! (RECEPT)
Najsočnija čokoladna kora za tortu, uvek uspe pa je pogodna i za početnike u kuhinji. Možete je koristiti u kombinaciji sa raznim filovima.
Potrebno:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika kakaa
1 Vanilin šećer
1 Prašak za pecivo
150 ml ulja
150 ml mleka
Priprema:
Odvojiti žumanca i belanca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
U žumanca dodati dodati šećer i vanilin šećer, pa penasto umutiti mikserom, a zatim dodati mleko i ulje.
Posebno pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodavati u žumanca i mutiti mikserom na najmanjoj brzini.
Kada je smesa sjedinjena i bez grudvica, varjačom dodati i umešati sneg od belanaca
Izlijti smesu u okrugli pleh prečnika oko 24cm u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 180 stepeni između 25-30 minuta.
Posluživanje:
Sačekajte da se malo ohladi pre sečenja na dve ili tri kore (preporučujem dve dok je topla kora ili tri ukoliko je skroz hladna)
Takođe, radi lakšeg vezivanja bilo kog fila za koru, preporučujem da koru premažete tankim slojem marmelade.