Najsočnija čokoladna kora za tortu! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 28.Nov.2022, 12:28

Najsočnija čokoladna kora za tortu! (RECEPT)

Najsočnija čokoladna kora za tortu, uvek uspe pa je pogodna i za početnike u kuhinji. Možete je koristiti u kombinaciji sa raznim filovima.

Potrebno:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

6 kašika kakaa

1 Vanilin šećer

1 Prašak za pecivo

150 ml ulja

150 ml mleka


Priprema:

Odvojiti žumanca i belanca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

U žumanca dodati dodati šećer i vanilin šećer, pa penasto umutiti mikserom, a zatim dodati mleko i ulje.

Posebno pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodavati u žumanca i mutiti mikserom na najmanjoj brzini.

Kada je smesa sjedinjena i bez grudvica, varjačom dodati i umešati sneg od belanaca

Izlijti smesu u okrugli pleh prečnika oko 24cm u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

Peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 180 stepeni između 25-30 minuta.

Posluživanje:

Sačekajte da se malo ohladi pre sečenja na dve ili tri kore (preporučujem dve dok je topla kora ili tri ukoliko je skroz hladna)

Takođe, radi lakšeg vezivanja bilo kog fila za koru, preporučujem da koru premažete tankim slojem marmelade.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.