NISAM BABA MOM MUŽU! Verica Rakočević o prihvatanju SEBE - To sam ja BEZ TREPAVICA, proređene kose

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 13:39

"NISAM BABA MOM MUŽU!" Verica Rakočević o prihvatanju SEBE - To sam ja BEZ TREPAVICA, proređene kose

Modna kreatorka snažnom porukom uzdrmala!

Verica Rakočević jedna je od najuspešnijih i najpoznatijih srpskih modnih kreatorki.

Pored poslovnih uspeha, nemerljivo bogatstvo ove dame je njena porodica. Majka je troje dece Elene, Milorada, Milene i baka šestoro unučadi Luke, Matije, Simona, Lenke, Mile i Nikše. Udata je za 35 godina mlađeg kompozitora Veljka Kuzmančevića sa kojim je u braku od 2013. godine.

Verica se prilikom gostovanja u popularnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << emisiji osvrnula na svoju nedavnu reviju na kojoj se pojavila bez trunke šminke. Ovim potezom kretorka je želela da apeluje na mlade žene da neguju i čuvaju svoju prirodnu lepotu:

- Žal za mladost je na neki način tužna, ali postoje druge stvari koje to kompenzuju. Ne kažu za džabe stare bake, tu spadam sada ja sa ovim godinama, "eh, da su mi one godine, a ova pamet. Prednost u tim nekim godinama je pamet, prednost u mladosti je ta svežina i ta lepota, koju ne treba ružiti i upropašćavati - istakla je Verica, pa naglasila da moramo prihvatiti i voleti sebe baš takve kakvi smo:

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

- Moramo da se vratimo sebi. To sam ja, bez trepavica, bez savršenog tena, sa malo proređenom kosom u ovim godinama - priča ona.

Verica Rakočević dotakla se neravnopravnog društveog pristupa ženama u odrđenim godinama. Modna kretorka naglasila je se imenica baba olako "prišiva" pripadnicama lepšeg pola u našoj sredini.

- Nisam neki borac za ženska prava, ali malo mi vređa inteligenciju kada vi ženi od četrdeset godina, što je kod nas manir, a to nije u svetu manir, kažete baba. Ženi od pedeset, šezdeset, sedamdeset, isto baba. "Staricu od šezdeset godina udario autobus", nikada ne kažete starca od šezdeset godina... Nisam ja nikakva feministkinja. Prosto, smatram da je to nekulturno, bilo kojoj ženi reći baba. Mene unuci ne zovu imenom, zovu me bako, baba. Ponosna sam što je to tako. Zamislite da doživite da doživite da budete baka i da uživate u tome. Nisam baba mom mužu, nisam baba mom drugu, drugarici... Baba sam samo unucima. Mene taj izraz ne vređa, ja sam ponosna. Ako to kažeš sa zlom namerom, opet me ne vređa. To ne govori o meni, već o tome ko je to rekao - zaključila je Verica koja uskoro puni 74 godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.