Mršavljenje u toku spavanja! Primenite ovo već večeras!

Izvor: Svet plus, 13.Avg.2022, 11:54

Mršavljenje u toku spavanja! Primenite ovo već večeras!

Mršavljenje u toku spavanja je verovali ili ne, moguće! Primenite ovo već večeras i gledajte kako se kilogrami tope, a vaše telo preoblikuje.

Pravilno osvjetljenje u spavaćoj sobi, prave vrste vežbi pre spavanja, pa čak i odeća u kojoj spavate - sve to može poslužiti kao pomoć onima koji žele ostati u formi.

U nastavku pogledajte 5 naučno dokazanih načina da ostanete u formi čak i kada se noću opuštate na svom mekom jastuku.

1. Spavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sa manje odeće

Kada spavate sa manje odeće na sebi, dobivate neke zdravstvene prednosti, a jedna od njih je i pomoć pri mršavljenju. Naučnici sugerišu da održavanje telesne temperature nižom dok spavate ubrzava telesni metabolizam.

Smeđe masno tkivo proizvodi toplotu dok sagoreva kalorije, a to ubrzava vaš metabolizam tokom dana kako bi vam pomoglo pri mršavljenju. Spavanje bez odeće također poboljšava cirkulaciju krvi, a dobro je za vaše srce i mišiće.

2. Dovoljno spavati

Dr. Richard K. Bogan, istraživač spavanja, rekao je da nam raspored spavanja sam po sebi može pomoći u mršavljenju. “San je neophodan za normalan rad telesnih hormona i imunološkog sistema. Neispavan ili pospan mozak je gladan mozak”, rekao je. “Loš san dovodi do debljanja.”

3. Pravilno vežbanje

Ako imate više mišićne mase, pomaže vam da sagorite više kalorija, čak i dok spavate. Svakodnevno vežbanje, posebno trening snage, može vam pomoći da izgubite nekoliko kilograma. Pokušajte vežbati nekoliko sati pre spavanja.

4. Spavanje u hladnijoj i tamnijoj spavaćoj sobi

Prema studiji, ljudi koji su imali nižu temperaturu u sobi na mesec dana povećali su broj kalorija koje je njihova smeđa mast sagorela za 42% i podstakla metabolizam za 10%.

Kako biste izgubili nekoliko kilograma dok spavate, pokušajte se odreći i tog noćnog svetla. Istraživanja sugerišu da svetlo pre spavanja smanjuje visinu vašeg melatonina, a ako spavate s upaljenim svetlom, ima ogroman uticaj na cirkadijalnu regulaciju metabolizma i postaje razlog debljanja, prema Sleep Foundation.

Zato je bolje ugasiti TV, telefon i sva druga svetla i razmisliti o kupovini zavesa za zamračivanje kako biste sprečili spoljašnju svetlost.

5. Jedite po rasporedu

Prema nutricionistima, vreme obroka i spavanja treba biti utvrđen po istom rasporedu svaki dan. Charlotte Harrison, nutricionistica sa sedištem u Londonu, kaže:

“Naše telo radi u cirkadijanskom ritmu, koji je njegov unutrašnji sat. Vreme obroka ima velik uticaj na naš cirkadijalni ritam, pa je raspored unosa hrane vrlo važan.”

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.