Miloš Glogovac, klinac koji kuva kao zmaj!

Izvor: Prva.rs, 08.Apr.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Glogovac, klinac koji kuva kao zmaj!

Kako se osećaš kao mladi kuvar pred kamerama. Imaš li tremu?
- Nikada ranije nisam bio pred kamerama. U početku sam se jako plašio kako izgledam, da li je sve u redu, da li sam nesto pogrešio... Mislio sam da nikako neću moći da se opustim. Vremenom sam shvatio da treba da se ponašam kao da kamere uopšte nisu tu, tako da sam se potpuno opustio i uneo u kuvanje. Počeo sam da uživam u radu i bilo mi je strašno zabavno u svakom momentu.
Šta ćeš sve, osim namirnica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << obrađivati u emisijama? Koje teme, osim recepata?
- Svaka epizoda imaće temu. Meni je, iskreno, mnogo zanimljivije da imam neku ideju u glavi koje se držim dok kuvam jer onda ta ideja oblikuje jelo koje pravim. Neću previše da vam otkrivam ali neke od tih tema su zdrava ishrana, ljuta hrana, ulepšavanje brze hrane itd.
Šta ćemo sve gledati u narednim epizodama? 
- Dolaziće mi gosti sa kojima ću isprobavati hranu, dolazice mi čak i gosti sa kojima ću da kuvam i ponešto naucim i odlaziću na neka jako zanimljiva mesta kulinarskog sveta u Beogradu.
Tata je talentovan za glumu, ti za kuvanje. Da li ste možda "izmiksali" talente? Ume li Nebojša da kuva, a ti da glumiš?
- Definitivno smo pomešali talente. Tata takođe voli da kuva, a u njegovom načinu kuvanja jako volim to što eksperimentiše i ne plasi se da potencijalno napravi grešku. Mislim da sam i ja pokupio malo njegovog talenta jer mi se jako sviđa gluma i često u šale dodajem neke imitacije i glumu. Možda i ja nekog dana odlučim da se bavim glumom...
Da li ti pomaže savetima oko nastupa pred kamerom?
- Tata mi je jos na početku rekao da, ako mi treba neka pomoć, slobodno kažem, ali ja sam hteo da prođem sam kroz ceo proces treme i straha jer sam znao da će me to proći i da ću se opustiti.
Šta ti najteže pada na snimanjima?
- Ovo cela ekipa vrlo dobro zna: stvar koja mi najteže pada na snimanjima je šminkanje! Smori me da pola sata sedim, čekam i gledam u prazno. Mada, posle prvih par puta sam se navikao i na to.
Nije lako kuvati po nekoliko jela u emisiji. Jesi li imao neke veće pehove? 
- Smatram da su i greške u kuvanju uspesi na svoj način. Kada probaš da spojiš dva ukusa, koja na prvi pogled deluju jako neobično, postoje dva rezultata. Ili si otkrio neki fenomenalni spoj kog se niko nikad ne bi setio, ili si otkrio da ta dva sastojka nikada ne treba spajati. Tako da se svakim pokušajem nešto novo uči.

Da li ti se desilo da nekad nešto skuvaš,a  da to bude totalna katastrofa?
- Jeste. Neću da ulepšavam situaciju, bilo je užasno. Ne mogu tačno da se setim šta je bilo u pitanju, ali kad sam imao desetak godina pokušao sam da napravi neki kolač, a nisam imao dobre mere za sastojke. Kolač se uopšte nije dobro ispekao, bio je zagoreo spolja a živ unutra. Ali nikako nisam ni pomislio da odustanem zbog toga, već sam samo shvatio da za kolače ipak treba da se držiš pravih mera.

Tvojim drugovima je verovatno uživanje da ti dođu u goste? Šta im spremaš inače?
- Nažalost, nemam često priliku da kuvam prijateljima, ali kada se to desi, obično biram neku sigurnu opciju. Tinejdžeri su jako probirljivi oko hrane pa im najčšćce pravim neke paste, pice, hamburgere ili mafine. Naravno, uvek se trudim da i to nekako zakomplikujem pa pravim neke komplikovanije varijante tih jednostavnih jela.
Kažu da ljubav na usta ulazi. U tvom slučaju...?
- U mojim godinama, nažalost, ova sposobnost nije još toliko značajna, ali mislim da bi svaka žena volela da ima muškarca u kući koji će svaki dan da joj skuva nešto novo.
Pogledajte kako će izgledati Miloševa kulinarska priča OVDE

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.