Maska za lice pod nazivom 10 godina mladosti! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 05.Avg.2022, 11:11

Maska za lice pod nazivom 10 godina mladosti! (RECEPT)

Maska za lice pod nazivom "10 godina mladosti" ima samo tri sastojka koje verovatno već imate kod kuće, pa zašto onda ne biste isprobali ovaj eliksir mladosti?! Recept je pred vama!

Japanske vekovima koriste jednu namirnicu za negu kože, kose i anti-age. Reč je o magičnom sastojku koji svi imamo kod kuće – PIRINAČ.

Pirinač je neverovatan izvor linolne kiseline i skvalena, snažnog antioksidansa koji stimuliše proizvodnju kolagena. Ovo ga čini sjajnom namirnicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << za prevenciju bora, usporava proces starneja kože i štiti je od negativnog uticaja Sunca. Takođe, sadrži vitamin E koji je posebno važan u procesu podmlađivanja.

Posebno blagotvorna je pirinčana voda koja sadrži antioksidante, hidrira kožu i podstiče cirkulaciju. Naročito je korisna kod tretiranja staračkih pega, ublažavanje upala na koži i prevenciji bora.

Donosimo vam jednostavnu masku za lice koja potiče iz Japana, a mnogi je nazivaju „10 godina mladosti“, jer ima snažan efekat na podmlađivanje kože i čini da vaše lice bude zategnuto i negovano. Sastojci su jednostavni, verovatno ih već imate u kuhinji!

Sastojci:

3 kašike pirinča

1 kašika mleka

1 kašika meda

Priprema:


Prokuvati i procedite pirinač, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao. U pirinač dodajte kašiku toplog mleka i toplu kašiku meda. Nanesite masku iz ovog rastvora na čistu i suvu kožu. Ostavite na licu dok se potpuno ne osuši, pa isperite vodom u kojoj ste kuvali pirinač.

Preporučuje se da masku koristite jednom nedeljno.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.