Marko Jarić: Valentina će neko vreme živeti u Srbiji!

Izvor: Svet, 06.Dec.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Jarić: Valentina će neko vreme živeti u Srbiji!

naslov: 
Marko Jarić: Valentina će neko vreme živeti u Srbiji!



excerpt: 
Ne želimo da napravimo grešku kao mnogi i insistiramo da se druži samo sa 'bogatom decom iz komšiluka', važno je da zna odakle dolaze njeni roditelji i koji su put prešli da bi bili u situaciji u kojoj se nalazi ona sada...


izvor: 
Blic


tekst clanka: 
Košarkaška zvezda Marko Jarić uspeo je da sakrije od medija da je u Srbiji nešto više od nedelju dana, a u ekskluzivnom intervjuu za "Blic" ispričao je kako se provodi u rodnom gradu, koliko ga je uloga oca promenila i kako je to biti oženjen jednom od najlepših žena na svetu. Iako je trebalo da dođe sa svojom suprugom, manekenkom "Viktorijas sikreta" Adrijanom Limom, i njihovom ćerkom Valentinom, naš košarkaš je u poseti srpskoj prestonici sam.
"Došao sam na desetak dana da vidim familiju i završim neke poslove. Trebalo je i Adrijana i Valentina da mi se pridruže, ali se nešto iskomplikovalo. Međutim, ima i to svoje dobre strane, jer da smo došli svi zajedno odmah bi se digla medijska prašina i ne bih stigao da se koncentrišem na stvari zbog kojih sam došao", kaže košarkaški as, koji odnedavno ima i nalog na Tviteru.
Sve njegove poglede na život, nakon "Viktorijinog anđela", promenio je i mali anđeo kojeg je dobio pre dve godine. "Otkada se Valentina rodila mnogo sam odgovorniji i drugačije gledam na svet i život. Rođenje deteta totalno promeni prioritete. Zadovoljan sam što sam postao otac u pravom periodu. Najvažnije je da dobiješ dete kad si spreman i imaš vremena da mu se posvetiš, jer nikakav novac ne može da zameni detetu tvoje prisustvo. Sve snove koje sam imao u karijeri već sam ostvario, putovao sam gde sam želeo, video šta sam želeo i sad mi sve to više nije važno. Najvažnije mi je da je Valentina srećna i da je njoj dobro", kaže Marko koji sa familijom živi na relaciji Njujork - Majami. "Vezani smo za Njujork zbog posla, ali oduševljeni smo kućom u Majamiju koja je dovoljno velika da prihvati celu našu porodicu i prijatelje. Oboje smo napustili svoju zemlju jako mladi, i sad nam prija da je familija oko nas. Uvek imamo goste i prija nam ta atmosfera", kaže Marko koji uživa da provodi vreme sa ćerkom. "Uživam u ulozi oca, po ceo dan sam podređen Valentini. Ona već nekoliko meseci ide u vrtić od 9 do 15 časova, jer se trudimo da bude u stalnom kontaktu sa vršnjacima i to iz različitih društvenih slojeva, jer smatram da je to važno za sazrevanje deteta. Ne želimo da napravimo grešku kao mnogi i insistiramo da se druži samo sa 'bogatom decom iz komšiluka', i sigurno će doći do perioda u njenom detinjstvu kada ćemo odlučiti da možda dođe i ovde da provede neko vreme, ili u Brazilu, jer je važno da zna odakle dolaze njeni roditelji i koji su put prešli da bi bili u situaciji u kojoj se nalazi ona sada", smatra Jarić, i dodaje da iako nije planirao ništa sa Adrijanom, želi da Valentina ima brata ili sestru, kao i da mu je najvažnije da Valentina uvek bude sa jednim roditeljem. "Do sad nam je uvek polazilo za rukom da Valentina ne ostane sama, jer nam je najvažnije da barem jedno od nas dvoje bude sa njom. S druge strane, većina ljudi koji imaju posao od 9 do 17 časova opet provedu manje vremena sa svojom decom od nas, jer ja kad sam sa njom mi smo zajedno ceo dan i to kvalitetno, a isto tako i Adrijana", kaže Marko, i kaže, na osnovu svog iskustva, da ne postoji savršen recept ni za šta.
"Sve traje dok traje, sve je promenljivo, nikad ne reci nikad, i sve je moguće. Kao što u košarci ne postoji pravi recept za pobedu, on ne postoji ni u braku. Nikad ne znate šta će sutra da se desi, i zato treba da uživate u životu danas", savetuje Marko Jarić.
Mala Valentina je skoro napunila dve godine, a kako kaže Marko odlično se snalazi sa maternjim jezicima svojih roditelja. "Sa njom svako priča na svom jeziku. Ja sa njom pričam na srpskom, Adrijana na portugalskom, a na engleskom svi oko nje. Valentina ne govori sva tri jezika, ali ih razume, i meša ih. Ako je pitaš nešto na srpskom pokušaće da ti odgovori na sprskom, ali kao svaka beba, malo je u konfuziji, ali dobro se snalazi", otkriva Marko.



slika_mala: 



Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.