Legendarni soul muzičar Persi Sledž preminuo u 73. godini

Izvor: Scandal.rs, 14.Apr.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarni soul muzičar Persi Sledž preminuo u 73. godini

Muzička legenda, Persi Sledž, preminuo je jutros u svom domu u Luizijani.

Javnosti je to otkrio njegov dugogodišnji prijatelj Dejvid Džonson. Sle je imao 73 godine, a proslavio se singlom When a man Loves a Woman.

Pesma se nalazi na 54. mestu top liste najvećih hitova magazina Rolling Stone, a svojevremeno je dosegla i prvo mesto prestižne Billboard top liste. Uticao je na mnoge r’n’b i soul muzičare.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Legendarni soul muzičar Persi Sledž preminuo u 73. godini

Izvor: Svet, 14.Apr.2015

Muzička legenda, Persi Sledž, preminuo je jutros u svom domu u Luizijani.. Javnosti je to otkrio njegov dugogodišnji prijatelj Dejvid Džonson. Sle je imao 73 godine, a proslavio se singlom When a man Loves a Woman.. Pesma se nalazi na 54. mestu top liste najvećih hitova magazina Rolling Stone, a...

Nastavak na Svet...

ODLAZAK MUZIČKE LEGENDE: Umro čuveni Persi Sledž

Izvor: NaDlanu.com, 14.Apr.2015

Percy Sledge, čuveni američki r&b i soul muzičar koji je ostao zapamćen po evergreen hitu "When A Man Loves a Woman", umro je danas u svojoj 73. godini...Najveći uspeh zabeležio je sredinom 60-ih i ranih 70-ih godina prošlog veka, a ostao je poznat po emotivnim pesmama...Rođen je u Alabami 1941....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.