Lažne ruske kape! Brzi mlečni kolač! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 25.Sep.2022, 21:10

Lažne ruske kape! Brzi mlečni kolač! (RECEPT)

Lažne ruske kape! Brzi mlečni kolač bez jaja i bez pečenja u rerni. Jednostavno se priprema, a veoma je ukusan!

Potrebno:

1 litar mleka

120 g brašna

25 g skroba

170 g šećera

20 g putera

10 g vanilin šećera

100 g kikirikija ili oraha

50 g čokolade

kokos


 Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!Nedeljni horoskop: >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu. Dodajte šećer, vanilin šećer, prosejano brašno i skrob. dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Kada proključa kuvajte još 2 minuta, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi.

Sklonite sa vatre. Sipajte fil u čaše i pokrijte providnom folijom. Stavite u frižider na sat do sat i po vremena. Izvucite smrznuti puding iz čaše i prepolovite. Uvaljajte u seckani kikiriki, a na vrh sipajte istopljenu čokoladu.

Preko čokolade pospite kokos.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.