Lazanje bolonjeze sa tikvicama! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 22.Maj.2020, 11:38

Lazanje bolonjeze sa tikvicama! (RECEPT)

Vreme je tikvica, pa ako ih volite evo još jednog načina kako ih možete pripremiti za ručak ili večeru! Lazanje bolonjeze sa tikvicama!

Osim što nisu mnogo kalorične, tikvice povoljno utiču na ljudski organizam. Održavaju liniju vitkom, poboljšavaju koncentraciju, smiruju nerve, ojačavaju mišiće i srce.

Utiču na izbacivanje vode i štetnih materija iz tela. Iako imaju manje vode od krastavca, sadrže više vitamina i minerala. Popularne su i zbog male kalorične >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << vrednosti, a obiluju vitaminom C, kalijumom, kalcijumom, fosforom i selenom. Poboljšavaju probavu, a preporučuju se kao savršen dodatak uz ribu i meso.

Potrebno za lazanje sa tikvicama:

biber

bosiljak

100 grama crnog luka

2 čena belog luka

15 ml. maslinovog ulja

1 jaje

50 grama parmezana

origano po želji

500 grama mlevenog mesa

150 grama mocarele ili nekog drugog sira (može kačkavalj)

tikvice


 Tiho pečeni paradajz sa belim lukom kao zimnica!

Priprema:

Iseckajte crni i beli luk, stavite malo maslinovog ulja i ubacite meso da se prži. Začinite solju i biberom. Kada meso poprimi boju, dodajte svežu papričicu, origano i bosiljak po želji.

Meso bi trebalo da se krčka oko 20 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Tikvice narežite na tanje trakice, posolite i ostavite da stoje nekoliko minuta. Zatim ih iscedite i propržite na maslinovom ulju sa obe strane po minut.

Pomešajte jaje i parmezan i dodajte malo soli i bibera. U posudu za pečenje na dno stavite malo maslinovog ulja, zatim poređajte tikvice, pa sve premažite smesom jaja i parmezana.

Nakon toga stavite meso i preko njega rasporedite iseckanu mocarelu. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na vrh stavite mocarelu, prekrijte alu-folijom i stavite u rernu. Pecite prekriveno oko 40 minuta, pa još 5-10 minuta otkriveno kako bi lazanje porumenele.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.