Kraljevska glazura za kolače ilin torte! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 14.Apr.2022, 21:01

Kraljevska glazura za kolače ilin torte! (RECEPT)

Kraljevska glazura je u stvari mešavina prah šećera i belanaca, koja se lako boji prehrambenim bojama i fino stegne prilikom sušenja. Za kolače, torte, medenjake...

Odličan preliv za vaše poslastice!

Potrebno:

1 belance

200 g šećera u prahu

2 kašičice ceđenog limuna

prehrambena boja po želji


Priprema:

Belance mutiti viljuškom dok se ne pojave mehurići (desetak sekundi) >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i dodavati po kašiku šećera u prahu uz neprestano mućenje.

Posle otprilike 10 minuta dodati kašičicu limunovog soka, malo mutiti dok se ne sjedini a zatim dodati jos jednu kašičicu limunovog soka i mutiti dok se ne sjedini.

čuvati u zatvorenoj staklenoj posudi.

Dodati prehrambenu boju postepeno (u prahu ili tečnu) i mešati dok se ne dobije željena nijansa

Saveti:

Ako je masa previše gusta dodati malo vode i mešati dok se ne dobilje željena gustina a ako je previše retka dodati još šećera u prahu.

Gušću masu koristiti za obode a tečniju za popunjavanje.

Masa se brzo suši i treba je prekriti mokrom krpom dok je koristimo. A ako vas zanimaju i ostali recepti možete ih naći OVDE.

 

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Kraljevska glazura za kolače ili torte! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 14.Apr.2022

Kraljevska glazura je u stvari mešavina prah šećera i belanaca, koja se lako boji prehrambenim bojama i fino stegne prilikom sušenja. Za kolače, torte, medenjake....Odličan preliv za vaše poslastice!..Potrebno:..1 belance..200 g šećera u prahu..2 kašičice ceđenog limuna..prehrambena boja...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.