Koru od pomorandže nemojte bacati a evo i zašto!

Izvor: Svet plus, 27.Jan.2017, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koru od pomorandže nemojte bacati a evo i zašto!

Pomorandža je svima omiljeno voće, a do sada ste bacali koru kada očistite omiljeni citrus, a evo razloga zašto to ne trebate raditi.

Postoji mnogo načina da iskoristite koru od pomorandže, naravno samo ako je voćka proverenog kvaliteta. Koru narendajte ili narežite na kockice i svaki komadić stavite u posudu za led, prelijte vodom i zaledite. Kockice leda ubacite u vodu ili sok.

Napravite sredstvo za čišćenje. U teglicu ubacite kore od pomorandže i u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << prelijte alkoholnim sirćetom. Ostavite da odstoji dve nedelje i svako toliko protresite i dobili ste sredstvo protiv kamenca, za čišćenje frižidera, rerne i odvoda.

Napravite piling za telo. U tegli pomešajte po pola šoljice od morske soli i bademovog ulja i dodajte kašičicu narendane korice pomorandže i limuna i ostavite na suvo i hladno mesto. Pre tuširanja mešavinom istrljajte kožu.

Napravite začin u prahu. Koru pomorandže očistite od belog dela, poslažite na pleh za pečenje i ostavite na toplom mestu da se potpuno osuši (možete i u pećnici na 160 stepeni oko 3 sata).

Osušenu koru sameljite, spremite u teglu i stavite u frižider. Pomorandže u prahu posipajte po desertu, jelu ili salati ili dodajte u čaj.

 Očistite sudoperu. U sudoperu nasipajte malo soli. Koricom izribajte unutrašnjost sudopere i isperite toplom vodom.

Protiv neugodnog mirisa iz kante za smeće. Svaki puta iznova na dno vreće za smeće poslažite kore od pomorandže.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.