Kome smeta dečja graja: Srušili igralište da bi napravili parking!

Izvor: Svet, 17.Dec.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome smeta dečja graja: Srušili igralište da bi napravili parking!

Radnici JKP “Lisje” jutros su uklonili dečije igralište iz dvorišta između zgrada na Bulevaru Kralja Petra I u Novom Sadu.
Roditelji koji žive u ovom kvartu bili su iznenađeni kada su videli građevinske mašine kako ruše dečije igralište, a Ivana Knežević za 021.rs kaže da je njen šestogodišnji sin celo prepodne plakao.
“Žalosno je što su deca koja su bila kod kuće, kao moj sin od šest godina, preplakala celo prepodne gledajući kroz prozor građevinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << mašine kako im ruše igralište. Naša deca sada bukvalno nemaju gde da se igraju. Sada će tu valjda da naprave parking. Stvarno ne znam zašto je neko ovo uradio i tražićemo da se igralište vrati. Ovo nije uopšte u redu i prvi put čujem za 30 godina da neko uklanja igralište zbog buke dece”, priča ova majka za 021.
Prema njenim rečima, stanari znaju da je oko 20 starijih građana iz jedne obližnje zgrade pisalo peticiju pre oko godinu dana tražeći da se skloni igralište zbog buke, a građani su odgovorili sa preko 300 potpisa sa zahtevom da se igralište ne uklanja.
U ZIG-u kažu za 021.rs da se Mesna zajednica “Narodni heroji” 9.oktobra obratila dopisom u kome su dostavljeni predlozi za prioritetne radove na teritoriji ove MZ u 2015. godini i da je na spisku podnetih predloga, između ostalog, naveden i zahtev za konačno rešavanje problema dečijeg igrališta na Bulevaru kralja Petra I, kod brojeva 73-81, odnosno zahtev za uklanjanje ovog igrališta.
“Posebno napominjemo da, postupajući po zahtevu Saveta MZ, imamo nameru da predmetno igralište premestimo na drugu adekvatnu lokaciju na Bulevaru vodeći računa da u ovom bloku ima dosta dece kojima ne želimo da uskratimo prostor za igru i okupljanje. Napominjemo da je od strane Saveta, a na osnovu pritužbi i peticije građana, isti zahtev i ranije upućivan našem preduzeću. Takođe, više puta su nam se, putem Otvorene kancelarije gradonačelnika i Pokrajinskog ombdusmana, obraćali i sami građani sa molbom da se izmesti dečije igralište sa predmetne lokacije. Uzimajući u obzir mnogobrojne zahteve, pristupilo se uklanjanju ovog dečijeg igrališta i odlučeno je da se to učini upravo u ovo vreme kada se, zbog nastupajućeg zimskog perioda, igralište slabije koristi. U narednom periodu odrediće se drugo mesto podobnije i bezbednije za okupljanje dece, koje neće smetati stanarima obližnjih stambenih objekata”, kažu u ZIG-u za 021.rs.
Izvor i foto: 021.rs

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.