Kaktusova voda je odlična za negu kože!

Izvor: Svet plus, 23.Okt.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaktusova voda je odlična za negu kože!

Kaktusova voda je dobra za piće, jer hidrira kožu, a veća količina elektrolita i antioksidanasa sprečava starenje.

Zbog navedenih razloga voda od ove biljke je najvažniji sastojak u kozmetici i u poslednje vreme postala je trend kada se radi o nutricionizmu.

Kaktus je biljka koja je prilagođena za život u pustinji, a to uspeva pomoću velike količine vode, koje se brinu o tome da se ne osuši.

Elektroliti u kaktusu su direktno zaslužni za hidriranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kože, dok antioksidansi pomažu u zaštiti od UV zraka i gubitkakolagena. Pored starenja kaktus pomaže i koži sklonoj aknama, pa se u te svrhe koristi antibakterijsko ulje.

Voda je namenjena svim tipovima kože, ali je dobra i za piće jer hrani telo elektrolitima, a u pitanju je tečnost slatkastog ukusa. Bogata je i taurinom, koji pomaže u sprečavanju stvaranj slobodnih radikala i oštećenja mišićnog tkiva.

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Kaktusova voda je odlična za njegu kože

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2018, 13:55

Kaktusova voda je dobra za piće, jer hidrira kožu, a veća količina elektrolita i antioksidanasa sprečava starenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.