Kako da vaskršnja jaja ne pucaju? Fantastični saveti!

Izvor: Svet plus, 19.Apr.2021, 10:20

Kako da vaskršnja jaja ne pucaju? Fantastični saveti!

Veliki broj domaćica se susretala sa ovim problemom... Kako da vaskršnja jaja ne pucaju? Fantastični saveti kojima ćete rešiti ovakve probleme! 

Na kojoj temperaturi je potrebno da čuvate jaja, šta je dobro da ubacite u vodu dok se kuvaju i kako da ih efikasno ohladite posle kuvanja? Dajemo vam odgovore na ova pitanja.

Pre kuvanja je važno da znate da šerpu ne bi trebalo da pretrpavate jajima.To može dovesti do pucanja.

Pazite na temperaturu prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u šerpi

Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, nego na srednjoj, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi.

Sveža jaja manje pucaju

Njihovu svežinu ćete lako odrediti. Ubacite jedno jaje iz pakovanja u čašu sa vodom. Ako potone, sveže je. Jaje koje je dugo stajalo u prodavnici neće potonuti. Druga važna stvar je čvrstina ljuske. Ona se određuje po boji.

Dodajte so u vodu

Slana voda pomoći će da se belance lepo skuva i to mnogo brže nego obično. So će sprečiti mikropukotine i tako sačuvati vaša jaja.

Neka se malo ohlade

Kada voda provri isključite šporet. Sklonite jaja sa vatre tri minuta pošto ste isključili šporet ako želite rovita jaja, srednje su skuvana ona koja sklonite 5 do 7 minuta pošto voda provri, a za tvrdo kuvana sklonite iz posle 9 do 12 minuta. Zatim ih lagano stavljajte u činiju sa hladnom vodom, u koju ste prethodno sipali kašičicu soli.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.