Jeste li ikada probali ovakve? Hrskave Princes krofne!

Izvor: Svet plus, 08.Apr.2020, 13:07

Jeste li ikada probali ovakve? Hrskave Princes krofne!

Jeste li ikada probali ovakve? Hrskave Princes krofne, punjene kremom od bele čokolade i vanile! Savršen desert, posebno za specijalne prilike. Vaskrs se bliži pa obradujte svoje najmilije...

Potrebno:

Kuvano testo:

100 ml mleka

100 ml vode

2 kašike šećera

prstohvat soli

80 g putera

125 g brašna

4 jajeta

Krakelin testo od putera i šećera:

60 g putera >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sobne temperature

70 g smeđeg šećera

65 g brašna

Fil:

400 ml mlečne slatke pavlake

150 g bele čokolade

1 kesica burbon vanilinog šećera

 Domaće zemičke kao iz McDonalds-a! (VIDEO RECEPT)

Priprema:

Prvo pripremite krakelin testo, tako što ćete puter penasto umutiti sa šećerom pa dodati brašno i sve sjediniti u ujednačenu masu. Dobićete gusto lepljivo testo koje nećete moći da mesite rukama. Preručite testo na papir za pečenje ili prozirnu foliju. Preklopite još jednim papirom pa oklagijom rastanjite na debljinu oko 5mm. Tako rastanjeno testo stavite u frižider, na ravno, dok pripremite kuvano testo.

U šerpu stavite mleko, vodu, puter, šećer i so i pustite da provri. Sklonite sa vatre, dodajte brašno i energično mešajte da se sve sjedini. Vratite na ringlu i kuvajte 2 minuta sve vreme mešajući, da ispari sva preostala tečnost ako je ima. Preručite u drugu posudu i ostavite da se prohladi.

Mutite testo mikserom pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje dok ne dobijete gusto, svilenkasti testo. Preručite ga u dresir kesu sa okruglim nastavkom pa na dva pleha obložena papirom za pečenje istisnite princeze. Moje su bile otprilike 3 cm u prečniku pre pečenja. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Ohlađeno puter testo izvadite iz frižidera, sklonite gornji papir pa pobrašnjenim kalupom vadite krugove nešto manjeg prečnika od prečnika princeza. Postavite krugove na princeze pa pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Nakon pečenja polako otvorite rernu i polako izvadite pleh, da se ne bi spustile. Gledajte da zatvorite i prozore ako je napolju mnogo hladnije nego u kući. Ja prvo otvorim rernu, pa posle nekoliko minuta izvadim pleh. Ispečene prinzece ostavite da se ohlade, dok pripremite fil.

Belu čokoladu rastopite i prohladite. Slatku pavlaku umutite sa vanilinim šećerom pa dodajte rastopljenu belu čokoladu i razmutite da se sve sjedini. Nemojte mutiti više od toga. Preručite fil u dresir kesu pa filujte princeze tako što ćete vrhom noža svaku probušiti (sa strane ili ododzdo) pa kroz tu rupu dresir vrećom napuniti. Ohladite ih pre služenja, za još bolji ukus!

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.