Jednostavan recept: Sok od grožđa za zimske dane!

Izvor: Svet plus, 12.Sep.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavan recept: Sok od grožđa za zimske dane!

Pripremite sok od grožđa za zimske dane! Jednostavan je za pripremu, a može vam trajati čitave zime! Recept je jednostavan i verujte uživaćete u ukusu. Količinu prilagodite vašim potrebama.

Potrebno:

2 kg grožđa (najbolje od sorte „tamjanika“)

2 limuntusa,

1 kg šećera,

7 l vode


Priprema:

Očistiti grožđe i izmeriti 2 kg zrna. Najbolje je da se koristi aromatična sorta tamjanika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ali može i neko drugo crno grožđe. Staviti u 7 l vode da provri. Procediti kroz gazu, dodati limuntus i šećer. Staviti da provri ponovo i da se sav šećer rastopi. Napuniti staklene flaše, utopliti i pustiti da se ohladi. Odložiti među ostalu zimnicu na hladnom mestu.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.