Ipak snima ponovo Tesnu kožu! Lane Gutović: Ispao sam budala!

Izvor: Svet, 23.Dec.2011, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak snima ponovo "Tesnu kožu"! Lane Gutović: Ispao sam budala!

naslov: 
Ipak snima ponovo "Tesnu kožu"! Lane Gutović: Ispao sam budala!



excerpt: 
Potpisao sam ugovor sa filmskom kućom 'Gama' gde ću opet da igram sa Nikolom Simićem koji, kao u stara dobra vremena, igra Pantića...


izvor: 
Blic


tekst clanka: 
Nakon što je napustio seriju "Bela lađa" jer producenti nisu hteli da mu isplate honorar od 7.000 evra po epizodi, koliko je tražio, Milan Lane Gutović objašnjava šta se zapravo desilo i najavljuje snimanje filma "Tesna koža 5" u kom će igrati sa Nikolom Simićem i svim originalnim protagonistima ove hit komedije.
"Prilikom dogovora pre početka snimanja celog serijala rekao sam cifru koja mi odgovara. Posle tri godine se ispostavilo da ja to, ustvari, nisam ni rekao. Već tada sam odlučio da ne igram više u društvu u kome je moguće tako nešto, ali sam shvatio da bih time doveo u neprijatnu situaciju Gospodina Pavića i Tijanića. Potpisao sam novi ugovor i posle dve godine se utvrdilo da sam ovoga puta, doduše, rekao, ali da se nije tako razumelo. Ugovore sam potpisivao, a da ih nisam čitao. Zbog toga sam za sve što mi je uskraćeno lično kriv."
Šta je sa poslednjim ugovorom? "Pošto više nisam želeo da se ponavljam u indiferenciji, ovaj poslednji ugovor, koji RTS nije hteo da potpiše, napisao sam ja. Njega sam ja i pročitao. I ja, a i svi vi zahvaljujući otvorenosti i iskrenosti RTS-a."
Da li je honorar jedini razlog zbog kog ste otišli? "Jeste. Sa Gospodinom Pavićem sam imao saradnju koja se ne zaboravlja, a mislim da je ni gledaoci neće zaboraviti. Ostalo pripada besmislenim uterivanjem u istinu i laž, a tu se pokazalo da na tom planu nisam dorastao."
Ko se poneo kao Šojić u ovoj priči? "Znam da sam ispao budala i to me pogađa, a ko igra druge uloge nije mi važno."
U svetu je uobičajeno da vodeći glumac u seriji koja donosi veliki novac ima visok honorar. Da li ste se time povodili kada je trebalo da potpišete ugovor za još 10 epizoda? "Ne. Nisam razmišljao na taj način. Hteo sam da uvećanim honorarom za ovaj poslednji ciklus delimično nadoknadim ono što mi je prethodnim ugovorima bilo uskraćeno. Smatrao sam da je uspeh serije i lika koji sam tumačio dovoljan da se oko finansija ne uznemiravam i da o tome treba da vodi računa ona grupacija koja od moga rada ima najveći profit. Jasno je da sam se prevario."
Zbog čega je rukovodstvo RTS javno objavilo da ste tražili 7.000 evra? Da li vam je time naneta šteta? "Rukovodstva RTS-a ima moralni i poslovni kodeks po kome se ponaša. Prvi deo pitanja bi trebalo da postavite njima. A meni je šteta već naneta u prošlih pet godina rada tako da je ova poslednja šteta bez nekog značaja."
Kako je tekao razgovor između vas i Aleksandra Tijanića? "Gospodin Tijanić i ja imamo odnose koji se ne remete jednim nesporazumom, ili sporazumom. Razgovor je bio korektan."
Jesu li vam od sada zbog "neposlušnosti" vrata Javnog servisa zauvek zatvorena? "U karijeri sam na tim 'cnim listama' RTS-a bio toliko puta da sam stekao neku vrstu imuniteta. Nema redakcije gde nisam bio proskribovan bar nekoliko godina. Priznajem da me moje ponašanje štiti od simpatije bilo kakve, i bilo koje televizije, ali ja i ne radim da bih bio simpatičan administraciji neke televizije, već gledaocima. Kako simpatije gledaoca povećavaju gledanost i zaradu tim televizijama u kojima igram, smatram zatvaranje vrata meni poluinteligentnim činom. U ovoj situaciji bi pre moglo da se govori o tome kojoj sam televiziji ja zatvorio vrata."
Koji su dalji planovi? "Pregovaramo o početku snimanja drugog dela filma 'Špijun na štiklama' sa Milenom Dravić. Razgovaram i sa 'Hepi' televizijom o početku snimanja serije večera sa ličnostima koje bi mogle da budu zanimljive... kada se najedu."
Hoćete li snimati "Tesnu kožu"? "Potpisao sam ugovor sa filmskom kućom 'Gama' gde ću opet da igram sa Nikolom Simićem koji, kao u stara dobra vremena, igra Pantića. Nismo se odavno nas dvojica ludirali, tako da sa nekom vrstom nestrpljenja koje ne odgovara mojim godinama i glumačkom stažu, čekam početak snimanja. Što se mog honorara tiče, ako 'Gama' ima isti poslovni i moralni kodeks kao RTS, visina će biti objavljena u vašem listu."



slika_mala: 



Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.