Ipak postoje: Počinje najveća potraga za vanzemaljcima ikada!

Izvor: Svet plus, 27.Jul.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak postoje: Počinje najveća potraga za vanzemaljcima ikada!

Ruski preduzetnik Jurij Borisovič Milner uložiće 100 miliona dolara kako bi u deceniji pred nama naučnici pokušali da pronađu život van Zemlje, a podržao ga je slavni Stiven Hoking.

Milner, fizičar i uspešni biznismen, već izdvaja tri miliona dolara godišnje na jednu nagradu iz oblasti fizike, a sada je spreman da postane čovek koji će najviše uložiti u napore da se kontaktira život koji nije sa ove planete. Istraživanje: U šta ljudi više veruju – u duhove >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i vanzemaljce ili u Boga?

"Imamo odgovornost i moramo da bez prestanka tragamo. To je nešto što stalno mora da se odvija u pozadini. To je najveće pitanje. Moramo da slušamo", rekao je Milner. Novac će biti uložen u novi program Breaktthrough Listen, koji bi trebalo da nasledi program SETI, a podržali su ga čuveni naučnici Stiven Hoking i Frenk Drejk.

Novi program će na raspolaganju imati mnogo više resursa, ljudi, opreme i vremena na najvećim teleskopima na svetu nego bilo koji sličan program pre njega. Naučnici kažu da će pokriti "deset puta više neba", da će skenirati pet puta više radio-talasa i do sto puta brže.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.