Igre prestola više se neće snimati u Dubrovniku! VIDEO 18+

Izvor: Svet plus, 23.Avg.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Igre prestola'' više se neće snimati u Dubrovniku! VIDEO 18+

Grad Dubrovnik već nekoliko sezona bio je lokacija za snimanje serije ''Igre prestola'', međutim producenti jedne od najpopularnijih serija odlučili su da šesta sezona bude na nakom drugom mestu.

Dubrovnik je već nekoliko sezona ''igrao'' ''Kraljevu luku'' u seriji ''Igre prestola'', ali to se neće desiti i u predstojećoj sezoni koja na male ekrane dolazi na proleće 2016. godine.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je žaljenje zbog činjenice >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << da se šesta sezona  neće snimati u Dubrovniku.

''U ovom trenutku nemamo službenih saznanja o snimaju šeste sezone. Grad Dubrovnik je televizijskoj kući HBO zahvalan za sve ono što je uradila u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz angažman statista, produkciju, finansiranje troškova, što je u Gradu donelo nemerljivu marketinšku promociju. HBO je u produkciji sledio profesionalnost na najvećem svetskom nivou, što je i rezultirao visokim rejtingom u celom svetu. Zbog toga verujem da će autori i producenti doneti najbolju odluku za projekat i zadnje dve sezone napraviti još boljim od prethodnih. Ako odluče da opet snimaju na lokacijama u Dubrovniku, imaće iste uslove i podršku kao i dosada. Radujemo se svakoj potencijalnoj saradnji koja će rezultirati vrhunskom produkcijom i još jednom odličnom sezonom'', rekao je u svojoj izjavi Vlahušić, prenosi Blic.

Inače, nakon brojnih medijskih špekulacija, "The Independen" je od HBO-a dobio službenu potvrdu o tome kako se šesta sezona "zbog potreba priče i lokacije" neće snimati u Dubrovniku.

Pogledajte najeksplicitniju scenu koja je snimana baš u Dubrovniku prošle sezone:

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.