Hrana koju treba izbegavati pre 10 ujutru!

Izvor: Svet plus, 20.Apr.2021, 11:51

Hrana koju treba izbegavati pre 10 ujutru!

Zdrava balansirana ishrana je od izuzetne važnosti za zdravlje, ali i za dobar fizički izgled. Hrana koju treba izbegavati pre sati 10 ujutru! 

Kako se leto približava, vreme je da povedemo računa o namirnicama koje unosimo u organizam. Nutriconisti savetuju da doručak ne smemo da preskačemo, ali nas i upozoravaju šta ne bi trebalo da konzumiramo pre 10 sati ujutru.

Maslac

Iako sadrži puno vitamina, među kojima su najvažniji  A i E, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << zdravih masnoća sadrži i dosta zasićenih koje mogu štetno da utiču na srce i krve sudove i doprinesu gojenju. Umesto toga nautriconisti predlažu maslac od kikirija, jer smanjuje osećaj gladi.

 Gavez, moćan lek! Biljka koja od davnina štiti od raznih zdravstvenih problema!

Jogurt sa malim procentom masnoća

“Lajt” namirnice biramo radije ako želimo da smršamo, ali to nije uvek dobra odluka. Stručnjaci tvrde da mlečni proizvodi sa malim procentom masnoća ne sadrže dovoljno proteina i osim toga zbog malog procenta brže osetimo glad. Istraživanja su pokazala da jogurt s većim procentom masnoća doprinosi gubitku kilograma.

Ceđeni sok

Nutricionisti tvrde da većina voćnih sokova sadrži jednaku količinu šećera kao i kupovni sok, što ih čini jednim od najgorih izbora za doručak ali i konuzumaciju uopšte. Jedan od razloga što unos sokova ne doprinosi mršavljenju je i taj što mnogi ljudi dok ne žvaću hranu nemaju osećaj da su išta uneli u organizam, pa brzo požele da pojedu nešto konkretno.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.