Hit kolač sa tri fila! Neverovatno ukusan! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 14.Maj.2021, 11:49

Hit kolač sa tri fila! Neverovatno ukusan! (RECEPT)

Hit kolač sa tri fila! Neverovatno ukusan, a zapravo Bingo torta je pretočena u kolač i time smo dobili opet jedan fantastičan kremasti kolač sa tri krema, jaffa i pettit keksom i jednom kakao koricom. 

Korica za pleh 32 x 23cm:

4 cela jaja

4 kašike šećera

4 kašike ulja

1 kašika kakaa

4 kašike brašna

5 gr ili pola kesice praška za pecivo


Fil:

750 ml mleka
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
2 pudinga sa ukusom vanile

1 kašika brašna

150 gr kristal šećera

250 gr margarina ili maslaca

75 – 100 gr čokolade ( u video korišteno 80 gr )

75 – 100 gr mlevenog keksa ( stavila sam 80 gr u videu i sasvim je dovoljno )

2 pakovanja ( 300 gr jaffa keksa ) i nisam sve potrošila

pettit keks za jedan red, oko 200 gr

sok od pomorandze da se prelije kora u umaču keksovi ( mleko )


Priprema:

Razmutiti puding od vanile, šećer i kašiku brašna sa mal o hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na srednju vatru da provri.

Zakuvati puding, pa mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, još malo promešati, pa staviti kesu ili foliju preko pudinga i ostaviti da se hladi.

Za koru uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i ulje i sve umutiti.

Na kraju dodati  brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti.

U obložen pleh 32 x 23 cm ili približnih dimenzija staviti papir za pečenje, pa izliti masu za koru.

Staviti da se peče i peći oko 20 minuta zavisno od rerne. Pečenu koricu takodje ohladiti.

Ulupati maslac ili margarin, izmutiti puding, pa mu dodati maslac i sve zajedno umutiti.

Otopiti čokoladu.

Podeliti fil na 3 dela, pa u jedan dodati mleveni keks, u jedan otopljenu čokoladu i izmešati, a treći ostaje vanila.

Koricu isprskati sokom od pomorandže, premazati keks fil, umakati jaffa keks u sok, pa slagati naopako na fil, premazati čokoladnim kremom, umakati pettit keks u sok, pa slagati preko fila, odgore staviti vanila krem.

Preliti sve glazurom od 100 gr čokolade i 3 kašike ulja koje smo na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj otopili.

Ostaviti kolač sa se stegne.

Pre posluživanja 15 minuta izvaditi iz frižidera i ostaviti kako čokolada ne bi pucala pri sečenju, a može da se odgore stavi i šlag, pa nema tih problema.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.