Hercegovački uštipci ni kap ulja ne upiju! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 20.Feb.2022, 11:21

Hercegovački uštipci ni kap ulja ne upiju! (RECEPT)

Hercegovački uštipci se od ostalih razlikuju po tome što ni kap ulja ne upiju! Uglavnom se prave za doručak uz neizostavan domaći kajmak i pršutu.

Potrebno:

500 g brašna

250 ml mlake vode

1 kašičica soli

2 kašike rakije od loze

1 kašičica šećera


Priprema:

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo. Znaćete da je smesa dobra kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << testo lagano klizi sa kašičice. U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kašikom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.

Hercegovački uštipci se razlikuju po tome što se u njih dodaje rakija od loze, zbog koje testo bude malo kiselkastije, ali prilikom pečenja ne upiju ni kap ulja. 

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.