Glicerin čuda čini za kožu! Trik sa kojim bore nestaju!

Izvor: Svet plus, 20.Maj.2020, 09:43

Glicerin čuda čini za kožu! Trik sa kojim bore nestaju!

Glicerin čuda čini za kožu! Trik sa kojim bore nestaju! Prija suvoj koži, voli ga i masna, utiče na podmlađivanje, pegla sitne bore, zadržava vlažnost u koži, ali samo ako ga pravilno koristite.

Glicerin je nepravedno zapostavljen u nezi kože iako je vrlo povoljan, a prilično efikasno neguje kožu lica, tela, ruke, stopala, čak i garderobu. Njegova tajna leži u sposobnosti da vezuje vodu za sebe, što ga čini dobrim za hidrataciju kože.

Ipak, u tome je >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i trik – glicerin vezuje vodu iz vazduha, što znači da ako ste u prostoru u kome je veća vlaga, on će hidrirati kožu, međutim ako ste u suvoj prostoriji, može se desiti da vezuje vodu iz kože, što ne želite. U tom slučaju, pomešajte ga sa malo vode pre nego što ga nanesete na lice.

Većina krema i kozmetičkih preparata sadrži glicerin, pa ako ste našli neku koja vam odgovara, nastavite da je koristite. Ako niste, nemojte gubiti vreme, nabavite bočicu glicerina u apoteci i negujte se.

 Osim što nisu u modi, ove frizure vam vizuelno dodaju godine!

Zateže kožu

Sa godinama koža gubi vlagu, postaje gruba i javljaju se bore. Glicerin gladi kožu i hidrira, a u isto vreme fizički popunjava sitne bore i pore, dakle sprečava starenje i briše postojeće znake starenja. Nanosi se direktno na lice, prstima ili komadićem vate. Možete tupfer da pokvasite, dobro iscedite i njime da nanesete glicerin na lice. Glicerin je po prirodi lepljiv, pa nemojte preterivati s količinom koju nanosite.

Može i na ruke

Kreme s glicerinom su korisne upravo zbog sposobnosti glicerina da zadržava vodu. Tanak film koji se formira na koži sprečava isparavanje i tako fizički čuva kožu. Ako nemate kremu sa glicerinom, slobodno nanesite nekoliko kapi čistog glicerina na ruke. Omekšaće istog momenta.

Stopala spremna za sandale

Nega stopala podrazumeva se cele godine, ali kad stigne sezona nošenja otvorene obuće, tada ona dolaze u prvi plan. Za lepa glatka ružičasta stopala dovoljno je da uveče redovno nanosite smesu od iste količine glicerina i alkohola. Stopala će biti meka i glatka bez puno truda.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Možda vas zanima kako nastaju fleke od sunca!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.