Fantastične lepinje sa sremušem i mladim crnim lukom! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 29.Mar.2020, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastične lepinje sa sremušem i mladim crnim lukom! (RECEPT)

Fantastične lepinje sa sremušem i mladim crnim lukom! Pravo je vreme da obradujete porodicu ovim fantastičnim lepinjama koje možete puniti po svojoj želji.

Potrebno:

400 g brašna + nešto dodatno ukoliko je potrebno

1 puna kašičica soli

1 veza sremuša

1-2 mlada crna luka

240 ml tople tečnosti (pomešano mleko i voda ili samo voda)

1 kašika suvog kvasca

1 kašičica šećera

2 kašike >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << maslinovog ili običnog ulja

ulje za rastanjivanje testa i prženje

Priprema:

Brašno i so pomešajte u posudi. Dodajte naseckani sremuš i seckani mladi luk. U odvojenoj posudi pomešajte toplu tečnost, kvasac i šećer i ostavite neki minut da odstoji. Dodajte nadošli kvasac brašnu i zamesite meko testo uz postepeno dodavanje brašna ako je potrebno. Nauljite jednu čistu posudu i stavite formirano testo u nju da odmori, 30-ak minuta.

Izvadite testo iz posude zatim ga na nauljenoj radnoj površini podelite na 16 delova ako želite manje lepinje ili na 8 delova ako želite lepinje u formi tortilja. Svaki komad testa prstima rastanjite na nauljenoj površini na krug veličine 10 cm u prečniku. Ako želite hrskave lepinje, rastanjite ih oklagijom na tanko.

Teflonski tiganj zagrejte na srednju jačinu. Ja koristim treći podeok za ringlu koja ih ima ukupno 6. Blago nauljite tiganj pa kada se zagreje stavite rastanjeno testo i pecite nekoliko minuta, dok površina ne postane mat (to znači da je testo “skuvano” celom površinom). Okrenite i pecite još minut-dva dok lepinja ne dobije lepe šare. Ispečene lepinje možete da premažete puterom ili uljem, po važoj želji.

Pakujte lepinje jednu na drugu. Ako ih koristite odmah, nema potrebe da ih pokrivate ali ako ih pečete za kasnije možete ih pokrivati folijom i tako čuvati do korišćenja, da bi održale svežinu i mekoću.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.