Evo zašto ne treba da sedite prekrštenih nogu!

Izvor: Svet plus, 21.Jun.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto ne treba da sedite prekrštenih nogu!

Većina ljudi, u čemu se izdvajaju pripadnice lepšeg pola, najčešće tokom dana sede prekrštenih nogu, što može izazvati trajne posledice po vaše zdravlje!

Ovo su razlozi zašto ne biste trebali da sedite prekrštenih nogu:

Podižete krvni pritisak:

Brojna istraživanja su povezala ovakav način sedenja sa povećanjem krvnog pritiska. Čak i ako ga nemate, možete osetiti promene koje utiču na cirkulaciju!

Uzrokujete bolove u leđima:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Bolovi koji se javljaju su posledica sedenja koji su povezani sa položajem karlične kosti, koja i toj pozi zauzima neprirodan položaj.

Deluje na proširene vene:

Iako je nastajanje vena povezano sa genetikom, prekrštanje nogu tokom dana povećava pritisak na vene, koje su pune sitinih žilica i kapilara, navodi portal Zadovoljna.hr

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.