Evo koliko kalorija uneste alkoholom!

Izvor: Svet plus, 23.Dec.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koliko kalorija uneste alkoholom!

Alkohol je nešto što se uvek preporučuje da se izbaci iz upotrebe kada ste na dijeti, i generalno veće količine nisu dobre za zdravlje.

Ako volite da popijete čašu nekog omiljenog alkoholnog pića, ne možete sebi naškoditi previše, ali ako ste na dijeti, onda biste morali da povedete računa. Evo nekih primera koliko zapravo kalorija unesete kad pijete neke vrste alkoholnih pića:

Dve srednje čaše (175ml) roze vina sa 13,5% alkohola:

I to >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je kao da ste pojeli hamburger, ali ako na primer zaista uz dve čaše vina pojedete burger, unećete 760 kalorija, što je 38 odsto dnevne doze za žene i 30 odsto za muškarce.

Dva velika piva:

To vam je kao da ste pojeli jedan burger, a treba oko 36 minuta vežbanja u teretani da biste sagoreli toliko kalorija. U slučaju da uživate i u pivu i u hrani sa roštilja, unos je 770 kalorija (i tu mislimo na suv hamburger, bez dodataka).

Vikend preterivanje – tri čaše vina, dve čaše šampanjca i dupla vodka i tonik:

Ako sve ovo popijete unećete 777 kalorija, što je isto kao da ste pojeli 2,6 burgera. Da biste sve to sagoreli trebalo bi da trčite 78 minuta.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.