EXIT 2023: Čuda su moguća ako ih dovoljno snažno želimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2022, 21:27

EXIT 2023: Čuda su moguća ako ih dovoljno snažno želimo

Objavljena imena izvođača!

EXIT festival je na današnjoj konferenciji za javnost u Beogradu objavio prva 23 imena za naredno izdanje, koje će biti održano od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a samo neki od glavnih izvođača su kultni The Prodigy, Skrillex, Viagra Boys, Keinemusic, CamelPhat i mnogi drugi. Muzički kritičar Dragan Ambrozić je izjavio da je misija EXIT festivala da u našu sredinu dovede sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << one izvođače koje ne možemo da čujemo tokom godine, te da ovdašnja publika i The Prodigy imaju jaku vezu, zbog koje je bend i odlučio da dođe na EXIT u okviru svoje povratničke turneje.

Najveće oduševljenje izazvala je upravo najava najuticajnijeg elektro-pank benda svih vremena The Prodigy, a osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević je istakao da su njihovi nastupi na Exitu nešto zaista posebno, uvek praćeni neverovatnom energijom i povezanošću koju imaju sa domaćom publikom.

- Svi mi koji ih poznajemo samo smo čekali trenutak kada će povratnička turneja da se desi i sigurni smo da će EXIT biti njen vrhunac. To je jedna od najtraženijih turneja sledeće godine, svi vodeći evropski festivali će ih imati kao hedlajnere, i ponosni smo što će biti sa nama zbog te naše specijalne konekcije, zato jer je, kako (osnivač benda) Liam Howlett kaže, EXIT njihov omiljeni festival – istakao je Dušan Kovačević.

Muzički kritičar Dragan Ambrozić naglasio je da su EXIT festival i sastav The Prodigy deo istog sna, koji u Srbiji živi još od njihovog prvog koncerta 1995. godine.

- Znaju da dolaze na svoje mesto, kod svojih ljudi, baš zato što delimo zajednički san. To daje novu energiju svima koji su ih već slušali i svima koji do sada nisu imali prilike da dođu na EXIT, svim ljudima koji su svesni da su čuda moguća u ovoj zemlji, ako ih dovoljno snažno želimo. Jedan od tih velikih snova je takođe i EXIT – poručio je Dragan Ambrozić.

Muzičarka Zoe Kida, koja je 2007. godine sa sastavom Mistakemistake bila predgrupa bendu The Prodigy, izjavila je da je to bio najbitniji nastup u njenom životu. Ona se 2023. godine na EXIT vraća sa svojim solo projektom, a na konferenciji je podelila i koje izvođače najviše iščekuje.

- Neviđeno se radujem da čujem The Prodigy, Skrillexa, domaće izvođače, i ono što je najvažnije, nove izvođače. EXIT nas uvek edukuje, to je festival na kojem učimo i informišemo se o kvalitetnim izvođačima i autorima. Ja kroz ovaj festival odrastam, predivne stvari me vezuju za EXIT od samog početka i veoma se radujem da predstavim svoj autorski materijal – istakla je Zoe Kida.

Dušan Kovačević je dodao da je EXIT poznat po tome što je multi-žanrovski festival.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.