Džon Lenon u reklami za Sitroen

Izvor: Blic, 28.Feb.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Lenon u reklami za "Sitroen"

Poznati francuski proizvođač automobila "Sitroen" od sredine februara emituje reklamni spot povodom reedicije popularnog modela DS3, koristeći u njemu izvod iz jednog intervjua Džona Lenona, čemu se obožavaoci bivšeg Bitlsa žestoko protive.

Obožavaoci Lenona, koji je ubijen 1980. godine u Njujorku, ne samo da ne prihvataju da se njegov lik koristi u reklamne svrhe već su se podigli i protiv Joko Ono zbog toga što je dozvolila upotrebu lika svog pokojnog muža.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U želji da jedan stari model vrati na današnje tržište, poznata francuska kompanija našla se u srcu žestoke polemike. Lenonovi fanovi pozivaju na bojkot te marke automobila, ali najžešću bitku vode na internetu.

Francuski mediji prenose da samo na Tviteru već postoji preko 80.000 negativnih komentara na račun Joko Ono. Obožavaoci Džona Lenona objašnjavaju da on nikada nije dao pristanak na korišćenje svog lika u čisto komercijalne svrhe zbog čega su u tolikom broju ustali protiv njegove udovice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džon Lenon u reklami za "Sitroen"

Izvor: Glas javnosti, 28.Feb.2010

PARIZ - Poznati francuski proizvođač automobila "Sitroen" od sredine februara emituje reklamni spot povodom reedicije popularnog modela DS3, koristeći u njemu izvod iz jednog intervjua Džona Lenona, čemu se obožavaoci bivšeg "Bitlsa" žestoko protive...Obožavaoci Lenona, koji je ubijen 1980....

Nastavak na Glas javnosti...

Zašto je Džon Lenon u reklami za "sitroen"?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2010

Poznati francuski proizvođač automobila "Sitroen" od sredine februara emituje reklamni spot povodom reedicije popularnog modela DS3, koristeći u njemu izvod iz jednog intervjua Džona Lenona, čemu se obožavaoci bivšeg "Bitlsa" žestoko protive...Fanovi Džona Lenona, koji je ubijen 1980. godine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.