Domaći pinđur: Najukusnija zimnica! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 03.Sep.2023, 20:01

Domaći pinđur: Najukusnija zimnica! (RECEPT)

Ako volite domaći pinđur, onda će ovo biti za vas najukusnija zimnica. Recept je jednostavan za pripremu, a ako vam je količina previše, podelite sastojke na pola.

Potrebno za domaći pinđur:

20kg crvenih roga paprika

10kg paradajza

8kg patlidžana

2l ulja

10 kašika soli

15 kašika šećera

ljute feferone po želji

15 glavica belog luka

6dl vinskog sirća
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
peršunov list po želji


Priprema domaćeg pinđura:

Oprati povrće, posušiti i oguliti. Paprike roge ispeći, staviti u najlon kesu 30 minuta da bi se lakše gulile i izrezati na male trakice.

Patlidžan oguliti i samleti na mašinu ili izrezati na kockice. Staviti ga desetak minuta da kuva i izvaditi ga šupljom kašikom iz kipuće vode.

Možete smanjiti količinu patlidžana ako niste ljubitelj.

Paradajz staviti u kipuću vodu i oguliti mu kožicu, a zatim samleti na mašini za paradajz.

U veliku šerpu staviti ulje i zagrejati ga.

Istresti paradajz koji smo samleli na mašini koja odvaja kožicu i semenke od paradajza. Mada može i oguljen paradajz koji ste izrendali na obično rende.

Paradajz mešati i pržiti na ulju 30 minuta.

Dodati paprike koje smo prethodno ogulili i izrezali na trakice. Sve zajedno pržiti još 30 minuta.

Zatim dodati isjeckane ili samljevene patlidžane, koje smo prethodno nakratko kuhali u kipućoj vodi i procijedili.

Nastaviti kuvati sve tako zajedno još 30 minuta uz neprekidno mešanje. Zatim dodati iseckani beli luk. Nakon deset minuta dodati ljute feferone po želji.

Zatim dodati vinsko sirće i kuvati još 30 minuta. Pred sam kraj dodati peršunov list. U sterilisane, zagrejane tegle sipati gotov pinđur.

Odmah ih zatvoriti i prevrnuti naopačke. Pokriti ćebetom i ostaviti tako da se same ohlade. Čuvati tegle u špajzu.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.