Dejvid Gilmor: “Pink Flojd” je završena priča!

Izvor: Scandal.rs, 15.Avg.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvid Gilmor: “Pink Flojd” je završena priča!

Britanski pevač i gitarista Dejvid Gilmor rekao je da ne postoje planovi da se bend “Pink Flojd” ikada ponovo okupi.

To je završena priča. Proveo sam 48 godina s “Pink Flojdom”, od kojih nekoliko sa Rodžerom Votersom. A 95 odsto tih godina, u kojima je bend dostigao po mnogima svoj vrhunac, bile su muzički ispunjene, vesele, pune zabave i smeha”, rekao je Gilmor u intervju za časopis “Klasik rok”, dodavši da ne bi voleo da ostalih pet odsto pokvare >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << njegove uspomene na “duge i fantastične zajedničke dane”.

“Ali bend je odživeo svoje. S njim je završeno i bilo bi pogrešno vratiti se unazad i sve to ponoviti”, zaključio je.

Poznati multiinstrumentalista je dodao da bi okupljanje benda bez klavijaturiste Ričarda Rajta, koji je umro 2008, bilo neumesno.

Uraditi to bez Rika bilo bi jednostavno pogrešno. Ne, apsolutno ne želim da se vraćam unazad, ne želim da sviram na stadionima pod imenom “Pink Flojd”, naveo je Gilmor.

Očigledno je da postoje ljudi koji žele da dođu, vide i čuju legendu kakav je “Pink Flojd”, ali bojim se da ja za to više nisam odgovoran”, istakao je slavni muzičar koji se pridružio bendu dve godine nakon što su ga Rodžer Voters, Sid Baret, Nik Mejson i Ričard Rajt osnovali.

Gilmor trenutno promoviše svoj najnoviji solo album “Rattle That Lock”, koji će biti izdat u septembru.

Grupa “Pink Flojd” je svoj poslednji nastup imala 2005. godine.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.