Dejvid Bouvi preminuo od raka jetre

Izvor: Prva.rs, 13.Jan.2016, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvid Bouvi preminuo od raka jetre

Čak i nakon njegove smrti, nije se znalo od koje vrste raka je pevač bolovao. Tu misteriju je konačno razrešio belgijski pozorišni reditelj Ivo van Hove koji je s muzičarem radio na mjuziklu “Lazarus”:
"Bouvi je, može se reći, radio i na samrtničkoj postelji. Video sam čoveka kako se bori. Borio se kao lav i radio je kao lav, do samog kraja", kazao je Van Hove.
On je naveo da mu je pevač sam otkrio da boluje od raka jetre, izvinjavajući se što ne može da prisustvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << svakoj probi spektakla na kom su radili.
Jedan od njegovih dugogodišnjh saradnika i prijatelja, producent Brajan Ino, priznao je da nije znao da je Bouvi bolestan i da je tek kasnije shvatio sadržaj mejla koji je nedavno od njega dobio.
Naime, mejl se završavao rečenicom: "Hvala ti za sve dobre dane. Oni nikad neće iščeznuti".
"Sada znam da se opraštao", rekao je Ino, a prenosi londonski "Indipendent".
Nakon vesti o smrti Dejvida Bouvija, mnogi su na osnovu naslova njegovog poslednjeg albuma, "Blackstar", zaključili da je bolovao od raka dojke, koji se na mamografskom snimku javlja u obliku radijalnog, zvezdolikog ožiljka.
Inače, poslednju fotografiju Dejvida Bouvija napravio je fotograf Džimi King, u čast izlaska novog albuma i muzičarevog 69. rođendana.
Fotografija je u petak objavljena na Bouvijevom zvaničnom Instagram nalogu. Muzičar stoji u odelu, srećan i nasmejan.
- Zašto je ovaj čovek tako srećan? Zato što slavi 69 rođendan ili zato što je danas izašao njegov 28. studijski album? Ko zna... Ali sigurni smo da ćete svi želeti da mu čestitate na oba uspeha - napisano je u komentaru.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.