Da li je zaista potrebno piti 8 čaša vode dnevno?

Izvor: Svet plus, 16.Okt.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je zaista potrebno piti 8 čaša vode dnevno?

Pravilo da moramo dnevno piti 8 čaša vode kako bismo ostali hidrirani ne važi za svakog, pokazala je najnovija studija koja je rađena u Australiji.

Naučnici su uspeli prvi put da dokažu da je čoveku koji je utolio žeđ jako teško da nastavi da guta, pa čak i vodu. Dakle, nije potrebno da pijete 8 čaša vode dnevno, već je potrebno da slušate svoj organizam. Ne postoji naučni dokaz o tome koliko je tečnosti potrebno pojedinom organizmu, jer nekome može trebati i više od 8 čaša vode kako bi pregurao dan, a nekom ne. Najvažnije u svemu jeste da ostanete hidrirani, a koliko će vam vode za to trebati, zavisi samo od vas.

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Važno pravilo o vodi u koje smo svi verovali nije tačno?

Izvor: B92, 17.Okt.2016, 09:27

Ispijanje osam čaša dnevno jedno je od glavnih pravila koje obezdeđuje dovoljnu hidrataciju organizma. Međutim, nova studija pokazala je da ovo pravilo ne važi za svakoga, kao i da svako može vrlo jednostavno da odredi koliko mu vode zaista treba.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.