Da li je razdražljivo dete i budući nasilnk?

Izvor: Svet plus, 21.Jun.2016, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je razdražljivo dete i budući nasilnk?

Mala deca često umeju da budu veoma razdražljiva, ali ukoliko roditelji primete da za svoje greške ne pokazuje emocije, kao i da ne reaguje na vašu pažnju, poželjno je potražiti stručnu pomoć.

Naime, mnoga naučna istarživanja su pokazala, da se čak i kod veoma male dece može prepoznati budući nasilnik. Roditelji treba da prate ponašanje svoje dece u neobičnim situacijama u toku dana, i već tu mogu da imaju prvu sliku nasilničkog ponašanja. Ukoliko vaše dete >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ima problem da iskontroliše negativne emocije, odbija vašu pažnju, ljubav, ali i slatkiše, potrebno je da se roditelji odmah obrate stručnjaku, jer su to potencijani pokazatelji buduće nasilne prirode, piše portal edukacija.rs.

Odsustvo emocija i učestala razdražljivost glavni su pokazatelj da dete ipak ima problem.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.