Čokoladna štrudla kojoj niko ne može da odoli! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 27.Okt.2021, 10:36

Čokoladna štrudla kojoj niko ne može da odoli! (RECEPT)

Čokoladna štrudla kojoj niko ne može da odoli, a tražiće se uvek parče više jer je zaista preukusna! Dodatak suvog voća daje joj poseban ukus!

Potrebno:

pečeni badem 150 grama

orasi 150 grama

suvo grožđe 150 grama

kandirano voće 100 grama

ceno, slatko vino 100 ml.

Rum (aroma) 3 kašike

maslac 100 grama

šećer 150 grama

keks mleveni 100 grama

jaja 3 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << komada

cimer pola kašičice

1 kilogram lisnatog testa.


 Brigadeiro kuglice tako sočne i ukusne! (RECEPT)

Priprema:

Testo pre svega morate odmrznuti, a za to vreme:

Bademe i orahe sitno iseckati.

Suvo grožđe preliti crnim vinom i rumom.

Kandirano voće sitno iseckati.

U šerpici otopiti maslac i čokoladu.

U posudi za mućenje umutiti jaja i šećer pa tome dodati otopljen maslac i čokoladu.

Dodati i mleveni keks,

natopljeno suvo grožđe,

seckani badem,

orahe i kandirano voće.

Na kraju dodati cimet i sve lepo umešati.

Lisnato testo razviti na pobrašnjaloj površini u pravougaoni oblik. Fil naneti na kompletnu površinu lisnatog testa i uviti u rolat.

Rolate staviti na papir za pečenje u plehu.

Štrudlu peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 35-40 minuta.

Štrudlu ostaviti da se prohladi pa seći na parčiće.

Štrudlu po želji posuti šećerom u prahu ili preliti topingom od čokolade ili karamele.

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.