Brak bez seksa: Kako rešiti problem i probuditi strasti?

Izvor: Svet, 14.Jun.2016, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brak bez seksa: Kako rešiti problem i probuditi strasti?

Ukoliko ne možete da se setite kada ste poslednji put upražnjavali seks sa svojim supružnikom, ili seks imate samo kada su specijalne prilike (rođendani, odmori, godišnjice) – to nije dobar znak.
Foto: Guliver/Thinkstock Većina parova koja okonča svoj odnos, kaže da su u nekom trenutku postali više kao cimeri, nego supružnici. Istina je da se brak bez strasti, koji postaje seksualno nezadovoljavajuć, ne dogodi “preko noći”. Pročitajte koji su znaci da ste na tom putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << i savete koji mogu pomoći obnavljanju strasti između vašeg partnera i vas.
1. Nemate seks
– Počnimo od očiglednog. Ukoliko ne možete da se setite kada ste poslednji put upražnjavali seks sa svojim supružnikom, ili seks imate samo kada su specijalne prilike (rođendani, odmori, godišnjice) – to nije dobar znak. Možda su prošli meseci, a možda i godine, ali činjenica je da što više vremena prolazi bez seksualnih aktivnosti, to je teže da se seksualni život “oživi” – kaže Tami Nelson, seksolog.
Pročitajte i… Strastvena predigra: Zavedite ga ovim delom tela
– Biološki, telo prestane da stvara seks hormone koji vas čine uzbuđenim, naročito ako je prošao dug period od kako niste iskusili to zadovoljstvo. To dalje čini da počinjete da se osećate kao da niste zainteresovani za seks uopšte – objasnila je Nelson.
Pa, kako da se onda ova situacija popravi? Možda vam neće zvučati kao najromantičnije rešenje, ali Nelson kaže da je dobra stvar ako krenete da zakazujete dane za seks.
– Što više imate seksa, to ćete ga više želeti. Upražnjavanje seksa može pokrenuti motor i može vas podsetiti da zapravo uživate u vođenju ljubavi sa svojim partnerom. To vas može dovesti do toga da izađete iz uloga cimera i počnete da se volite češće – posavetovala je Nelson.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Muškarci otkrivaju: 9 saveta za fenomenalan seks

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Jun.2016, 22:01

“Nije svaki seks isti – postoji dobar i loš seks, a nažalost, loš seks se dešava kada žena ne zna šta treba da radi u krevetu.” – kažu muškarci. Foto: Guliver/Thinkstock Pročitajte i… Ovih 6 signala otkrivaju da ste katastrofalan spoj u krevetu Evo kako da izbegnete greške: 1. Nemojte...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.