Izvor: Svet plus, 22.Jan.2020, 14:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Bosanski lokum u čokoladi! Slatko da slađe ne može biti! (RECEPT)
Ovi kolačići pri pečenju moraju ostati beli! Bosanski lokum u čokoladi! Slatko da slađe ne može biti! Ovaj recept obavezno zapišite jer je zaista pravo slatko savršenstvo ukusa!
Potrebno za lokum:
400 grama brašna
250 grama maslaca
4 kašike šećera u prahu
160 grama čokolade
4 kašike ulja
60 grama margarina
malo kokosa za posipanje
Priprema:
Maslac >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sobne temperature staviti u posudu, dodati 4 kašike šećera u prahu i dobro izmešati, pa dodati 2 kašike ulja i polako dodavati brašno mešajući dok može kašikom, a onda mesiti rukom.
Rernu za to vreme zagrejati na 130 stepeni.
Odvojiti oko 5-6 kugli testa da jedna bude oko 80 grama. kagano od kugli praviti valjke dužine oko 20 cm. Pa rezati od njih manje valjke.
Kolač koji se topi u ustima! Osvežavajuć i lagan Proso kolač! (RECEPT)
Peći sat vremena na 130 stepena i moraju ostati beli.
Kada se prohlade umaču se u čokoladu ili se prelivaju.
Preliv se pravi od 160 grama čokolade, 60 grama margarina i malo ulja.
Prijatno!
Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.