Bosanske punjene paprike: Napravite šarenu dolmu!

Izvor: Svet plus, 14.Nov.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanske punjene paprike: Napravite šarenu dolmu!

Bosanske punjene paprike! Šarena dolma je tradicionalno bosansko jelo, napravljeno od povrća i mesa. Bogata kombinacija paprika, tikvice, raštike i paradajza osvojiće sva vaša čula. Napravite šarenu dolmu!

Potrebno za Šarenu dolmu:

1 kg faširanog junećeg mesa

2 šoljice pirinča

2 šargarepe

2 glavice crvenog luka

peršun

so

vegeta

crvena paprika

biber
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
pola čaše vode

3 kašike ulja

pola kilograma sitnijih paprika

2 tikvice

3 krompira

10 listova raštike

1 glavica luka

2 paradajza


Priprema:

Operite paprike i očistite ih od semenki. Ogulite tikvice i očistite središnji deo. Takođe, ogulite i krmpir i izdubite.

Usto uradite i sa lukom i paradajzom. Listove raštike prokuvajte.

U drugoj posudi stavite meso, iseckanu šaragrepu, luk, i začine po želji. Zatim dodajte opran pirinač. U smesu dodajte vodu i ulje, te sve mešate dok se ne sedini.

Filujte paprike, tikvice, krompir, luk, paradajz i kelj. Stavite u šerpu da se kuva 15-tak minuta. Potom ih stavite u tepsiju i pecite na 250 Celzijusa 20-tak minuta.

U drugoj posudi stavite četiri kašike pavlake, jednu kašičicu crvene paprike i malo vode i ulja. Promešajte i pospite preko dolme. Stavite da se peče još 15-tak minuta.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.