Banana split torta! Jednostavan recept za fantastičnu poslasticu!

Izvor: Svet plus, 08.Jun.2020, 11:04

Banana split torta! Jednostavan recept za fantastičnu poslasticu!

Banana split torta! Jednostavan recept za fantastičnu poslasticu, koju možete poslužiti i na rođendanu i na slavi ali i da se jednostavno zasladite.

Potrebno:

Kora:

7 belanaca,

7 kašika šećera,

2 kašika kakaoa,

10 kašika oraha,

3 kašike brašna,

1 prašak za pecivo.


Za fil:

7 žumanaca,

700 ml mleka,

2 pudinga od >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << banane ili vanile,

4 banane,

30 g čokoladnih mrvica,

250 g margarina,

8 kašika šećera.


Za dekoraciju:

3 krem šlaga,

250 ml mleka,

100 g čokolade,

1 kašika ulja.


 Pohovane, punjene i rolovane tikvice! (RECEPT)

Priprema: 

Za koru dobro umutiti belanca, dodati šećer i još malo umutiti. Brašno pomešati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena belanca. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj. Kada se ohladi preseći na pola po dužini.

Za fil staviti 600 ml mleka na šporet sa šećerom da prokuva. Žumanca umutiti pa dodati ostatak mleka, mutiti i dodati puding od banane. Kada mleko prokuva, skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom sve vreme mešajući. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen fil dodati umućen margarin i čokoladne mrvice.

Na koru namazati polovinu fila, poređati banane, pa opet premazati filom, odozgo položiti koru. Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati tortu, a odozgo preliti sa otopljenom čokoladom.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.