Bagrenje u znak sećanja na Đorđa Balaševića!

Izvor: Svet plus, 21.Feb.2021, 13:27

Bagrenje u znak sećanja na Đorđa Balaševića!

Škola kod Niša sadi bagrenje u znak sećanja na Đorđa Balaševića! Mnogo je razloga da se deo školsko dvorišta pretvori u „Đoletov park“, napisao je Ristić, direktor škole!

U spomen na Đorđa Balaševića koji je u petak umro u 68. godini, Osnovna škola "Branislav Nušić" u Donjoj Trnavi pored Niša posadiće u dvorištu 68 sadnica belog bagrema o kojima je on pevao.

Direktor te škole, Marko Ristić, naveo je u dopisu medijima da ne veruje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << na jugoslovenskom prostoru ima „nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku Balaševićevu pesmu, ili se makar naježio“.

Mnogo je razloga da se deo školsko dvorišta pretvori u „Đoletov park“, napisao je Ristić, među kojima i: „Odaćemo počast Balaševiću i svima koji su stradali od kovida-19, a imaćemo i… hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voleti i učiti“.

Ristić je najavio da će sadnice bagrema škola dobiti već iduće nedelje.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.