BORILA SE MESECIMA ZA ŽIVOT! Poznat UZROK SMRTI glumice Mire Furlan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 10:36

BORILA SE MESECIMA ZA ŽIVOT! Poznat UZROK SMRTI glumice Mire Furlan!

Preminula je u 66. godini života!

Sinoć je preminula proslavljena glumica Mira Furlan u 66. godini života.

Kako prenose hrvatski mediji, glumica je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je preneo zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, poslednjih nekoliko meseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici u SAD-u pružena najbolja moguća lekarska pomoć, bolest je, nažalost bila jača.

Mira Furlan rođena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 7.  septembra 1955. u Zagrebu, gde je diplomirala 1978. glumu na Akademiji dramske umetnosti. Iste je godine postala članica Hrvatskog Narodnog pozorišta u Zagrebu, gde je ostvarila više zapaženih uloga, za koje je višestruko nagrađivana.

Na filmu je počela da glumi 1982. u "Kiklopu" Antuna Vrdoljaka, a ubrzo je postala jedna od vodećih hrvatskih glumica, navodi Hrvatska enciklopedija. Uz pozorišne i televizijske uloge, prosečno je glumila u 3 do 4 filma godišnje. Značajnije uloge ostvarila je u filmovima "U raljama života" (R. Grlić, 1984), "Otac na službenom putu" (E. Kusturica, 1985), "Za sreću je potrebno troje" (R. Grlić, 1985), te u televizijskim dramama i serijama ("Putovanje u Vučjak", 1986., "Tuđinac", 1990. E. Galića). Od kraja 1980-ih pretežno radi u Beogradu, a 1991. odlazi u SAD, gdje nastupa u pozorištu ("The Hudson Guild Theatre", Los Angeles), a od 1996. i na televiziji (TV film "My Antonia", TV serija "Babylon 5"). Bila je članica  "The Actors Studia".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.