Aspirin za masnu kosu, perut i rast! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 29.Jun.2022, 12:29

Aspirin za masnu kosu, perut i rast! (RECEPT)

Aspirin je odličan za masnu kosu i za sve one koji muku muče da uklone perut, a pomaže i kada je rast kose u pitanju. Niko ne voli taj užasni osećaj i izgled masne kose i ono što prvo počnemo da radimo, kako bi nam kosa bila lepršava, a ne slepljena, to je da peremo kosu svakog dana. Greška!

Kako se koristi aspirin za kosu bez peruti?

Primena aspirina sa šamponom za kosu redukovaće upalne procese na koži glave i pomoći vam da se rešite peruti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

Evo šta je potrebno da uradite:

Izaberite šampon od prirodnih sastojaka bez sulfata, parabena i silikona.

Za svako pranje kose sipajte određenu količinu šampona u dlan i dodajte mu dve do tri tablete izmrvljenog aspirina.

Ovim miksom jednostavno operite kosu. Fokusirajte se na vlasište i masirajte ga nežno ovom miksturom makar tri minuta, a potom normalno, mlakom vodom isperite kosu.

Ustalite ovu proceduru pri svakom pranju kose. Naravno, kao što već znate, podrazumeva se da kosu ne perete svakodnevno, već dva do tri puta nedeljno.

Nakon nekoliko pranja već ćete primetiti pozitivne rezultate. To je zbog izuzetne moći koju aspirin za kosu može da vam pruži u borbi protiv peruti u kosi.

Aspirin za masnu kosu

Masna kosa je nešto što pogađa dosta žena i što svakako nijedna dama ne voli. Tako se borba sa adekvatnom negom masne kose ubrzo se pretvori u začarani krug iz kojeg često izgleda da nema izlaza.

Niko ne voli taj užasni osećaj i izgled masne kose i ono što prvo počnemo da radimo, kako bi nam kosa bila lepršava, a ne slepljena, to je da peremo kosu svakog dana.

Mnoge devojke čak peru kosu i dva puta dnevno. Ovo nikako nije dobro rešenje i tako se počinje začarani krug slapljene i masne kose koja nikada ne izgleda čisto.

Postoje mnogi preparati i recepti koji nude čarobno rešenje problema sa masnom kosom. Ipak ne odgovaraju ta rešenja baš svakome i u dosta slučajeva ne bude dobrih rezultata.

Šampon za suvo pranje kose je novi način kome devojke sa masnom kosom sve češće pribegavaju. Međutim on je ipak samo trenutno rešenje i svakodnevna upotreba se ne preporučuje.

Tu na scenu stupa aspirin za kosu kao prirodno i brzo rešenje problema sa masnom kosom.

Aspirin se preporučuje čak i za farbanu kosu jer neće narušiti izgled boje, kao ni njenu dugotrajnost.

Princip korišćenja aspirina za masnu kosu isti je kao i kod peruti. Nekoliko aspirina pomešanih sa blagim šamponom za masnu kosu rešiće vas problema sa preteranim mašćenjem kože glave.

Baš kao i kod problema sa peruti, acetilsalicilna kiselina i ovde ima najveću ulogu. Navodno, ona otpušava pore, čisti vlasište i uklanja svu prekomernu masnoću sa vlasišta.

Na ovaj način reguliše se pH vrednost kože glave, ali i oslobađanje od nečistoća uspostaviće normalnu proizvodnju sebuma na vlasištu.

To znači da će vaša kosa uskoro postati lepršava i sjajnija i da se košmar sa masnom kosom privodi kraju.

Ono što je važno i o čemu treba da vodite računa kada koristite aspirin za masnu kosu, jeste da nakon pranja dobro isperete kosu i uklonite sve ostatke šampona i praha aspirina sa kose i vlasišta.

I eto, za tili čas do čiste i lepršave kose!

Aspirin za rast kose

Problem sa prekomernim opadanjem kose ili gubitkom kose pogađa dosta ljudi, kako žene tako i muškarace. Uzroci mogu biti razni, od genetike, preko hormonskog disbalansa, opadanja kose od stresa ili loših životnih navika.

Možda i nemate problem sa opadanjem kose već samo želite brži rast kose.

Saznanja do kojih smo mi došli su sledeća: kod prvog problema, odnosno kod gubitka kose, aspirin vam verovatno neće pomoći.

Ali ako samo želite da ubrzate rast kose, onda aspirin može biti dobro rešenje.

Obzirom da čisti vlasište, prenosi kiseonik i stvara slobodan put za rast kose, jasno je da vam aspirin za rast kose pomaže.

Oni koji su ga već koristili za podsticanje bržeg rasta kose kažu da je zaista kosa bila oporavljena, sjajna i da je rasla dosta brže.

Postoji više načina na koje možete iskoristiti blagodeti aspirina za rast kose, i njih ćemo vam objasniti kasnije. Koji god način da izaberete verovatno ćete već nakon prve upotrebe primetiti da je kosa sjajnija i nekako kvalitetnija, a nakon mesec dana upotrebe primetićete i bolji rast vaše kose.

E sad, ako već koristite neki tretman za opadanje kose koji vam je prepisao vaš dermatolog, nije poželjno da koristite i aspirin za to vreme. Čak ni protiv glavobolje.

Naime, nedavna istraživanja tima istraživača iz Australije, Hrvatske, Irana, SAD-a, Italije i Indije, pokazuju da aspirin može da smanji delovanje lekova za gubitak kose poput Minoksidila za čak 27 procenata. 

Zato je preporuka dermatologa da ukoliko koristite neki od medicinskih preparata za gubitak kose, ne koristite i aspirin.

Zato, najbolji tretman za vas jeste upravo onaj koji vam preporuči vaš triholog.

Aspirin C za kosu

Baš kao neka nadogradnja ili poboljšana verzija igrice ili knjige, i aspirin C je svojevrstan Upgrade za običan aspirin. Naime, vitamini su svakako važni za normalan rad čitavog organizma. Vitamin C je posebno značajan, jer utiče na razgradnju masti, minerala i snažan je antioksidant.

Aspirin C za kosu je verzija aspirina sa dodatkom vitamina C za kosu koji, takoreći upotpunjuje dejstvo samog aspirina. Već smo rekli da je glavna uloga aspirina za kosu čišćenje vlasišta.

Aspirin C to radi još bolje, bori se protiv slobodnih radikala, ali je važan i kod raznih infekcija koje mogu biti na vlasištu. Ima snažno antibakterijsko, antiupalno i antigljivično dejstvo, kao takav, pomoći će vam da što pre dođete do zdrave i jake kose.

Aspirin C se uglavnom pravi u obliku šumećih tableta koje se piju sa vodom. Međutim, obzirom da ćete ga vi koristiti za kosu, iako izgleda možda zbunjujuće lakše je nego sa običnim aspirinom.

Jednostavno stavite tabletu ili dve u malo vode i sačekajte da se otopi. Nakon toga, sa tom vodom nakvasite kosu, pre svega vasište.

Utrljajte malo kružnim pokretima, tečnost po vlasištu, ostavite nekoliko minuta i operite kosu na uobičajen način. Bez brige, vaša boja kose ostaće netaknuta. Već nakon prve upotrebe prmetićete sjajniju, mekšu i vitalniju kosu.

To je moć koju vam pruža aspirin C za kosu. 

Aspirin maska za kosu

Još jedan način na koji možete koristiti aspirin za kosu jeste i mnogim damama omiljen, a to je baš maska za kosu sa aspirinom.

U ovom slučaju, osim samo prednosti koju ima aspirin za kosu, dodaćete svojoj kosi još neki sastojak koji će joj prijati i koji će je oporaviti.

Ono što je naravno najlakše da uradite to je da dodate aspirin u masku za kosu koju već koristite.

Druga opcija je da same napravite svoju masku za kosu od meda sa aspirinom.

Evo i kako:

Sipajte dve kašike meda u činiju, dodajte mu malo vode i dve izmrvljene tablete aspirina. Vodite računa da aspirin dobro izmrvite sve dok se ne pretvori u fini prah. Pomešajte sve ove sastojke i nanesite na mokru kosu.

Ostavite masku na glavi makar pola sata. Nakon toga operite kosu blagim šamponom bez sulfata i primetićete prve rezultate. Dobićete mekanu, svilenkastu i sjajnu kosu koja očarava i sve to sa samo tri sastojka.

Ovu masku koristite makar jednom nedeljno.

Ako želite da vam kosa bude mekana i sjajna ova maska je baš za vas. Aspirin će je očistiti i učiniti sjajnom, a med će je dubinski hidrirati i nahraniti.

 Rezultat = divna kosa. 

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.