Apple prodaje sat za 17.000 dolara, a tu je i novi OS

Izvor: Scandal.rs, 10.Mar.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple prodaje sat za 17.000 dolara, a tu je i novi OS

Predsednik kompanije Apple Tim Kuk predstavio je dugoočekivani Apple Watch i najavio je pohod na rušenje svih mogućih rekorda s tom “spravicom”, čija se cena kreće u rasponu od 349 do 17 hiljada američkih dolara.

Kao i mnogi njihovi proizvodi, specifikacije i performanse nisu najbolje na tržištu, ali Apple odudara dizajnom, jednostavnošću i odavno je statusni simbol. Baš kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << su i satovi, tako da je u ovo doba moderne tehnologije to prirodan spoj.

Zato treba ostaviti po strani činjenicu da Apple Watch ima bateriju koja izdrži svega 18 sati, a konkurentni LG i Samsung imaju pametne satove kojima baterija traje 24 sata. Naravno da će to biti velika mana jer oni koji koriste satove kao statusne simbole neće baš biti presrećni što moraju svoj uređaj konstantno da pune. To je, opšte uzeto, mana pametnim satovima, ali nijedan proizvođač nije pokušao ono što i Apple: da postavi sat na ruke onih najbogatijih, koji ga neće koristiti iz potrebe nego da bi se pokazali.

Ako zaboravimo na to, Apple Watch je vrlo moćan i bez obzira na to što skeptike i dalje nije uverio u kvalitet, oni koji razumeju potrebu pametnog sata imaće na ruci 13,5 milimetara tanki uređaj izuzetno elegantnog dizajna. Osim što je spojen (isključivo) sa iPhone 6 i iPhone 6 Plus pametnim telefonima, nudi opcije kao što su provera i nadgledanje zdravlja u smislu praćenja šećera u krvi i rada srca, kao i nekih drugih zdravstvenih tegoba.

Ipak svi pričaju o cenama, što takođe govori samo po sebi mnogo. Dakle, aluminijski Apple Watch Sport košta 349 dolara i najjeftiniji je, ali možete da kupite istu verziju, samo veću, za 399 dolara. Cene za verziju od nerđajućeg čelika kreću se od 549 do 1.099 dolara, dok ekskluzivni Apple Watch Edition od 18-karatnog zlata košta od 10 do 17 hiljada dolara.

Time su potvrđene glasine da će najskuplja verzija imati vrtoglavo visoku cenu. Rezervacije kreću 10. aprila, a prodaja u nekim zemljama (Australija, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Hong Kong, Japan, Velika Britanija i SAD) dve nadelje kasnije.

Dostupan je uz iOS 8.2 koji je takođe predstavljen zajedno kad i Apple Watch, a tu je i novi McBook težak svega 900 grama, s Retina ekranom od 12 inča i rezolucije 2304×1440, uz 8 GB RAM, procesorom od 1,1 GHz i 256 GB prostora, koji košta 1.299 dolara.

Sve u svemu, očekivani noviteti i ništa revolucionarno, a kako će Apple Watch proći na tržištu, uskoro ćemo saznati.

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Apple Watch zaludio svijet mode: Provjerite cijene!

Izvor: CroModa.com, 10.Mar.2015

Apple Watch na tržišta odabranih zemalja stiže 24. travnja, a cijene će se kretati od 349 do čak 17.000 američkih dolara

Nastavak na CroModa.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.