Alarmantni signali! Simptomi povišenog holesterola!

Izvor: Svet plus, 14.Jan.2021, 13:21

Alarmantni signali! Simptomi povišenog holesterola!

Alarmantni signali! Ovi simptomi govore da patite od povišenog holesterola i nikako ih ne ignorišite! Redovno idite lekaru i osluškujte signale koje vam telo šalje!

Telu je potreban holesterol za izgradnju zdravih ćelija, ali visok nivo može da bude jako opasan. Usled povećanja vrednosti holesterola, povećava se i rizik od srčanih oboljenja.

Ukoliko osluškujemo naše telo, možemo prepoznati najranije simptome i reagovati na vreme, kažu lekari.

Visok >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << nivo holesterola obično ne uzrokuje nikakve značajnije simptome, pa ga je zato teško ustanoviti. Međutim, postoji skup fizičkih simptoma koji mogu da budu najraniji signali da sa nivoom holesterola u vašem telu nešto nije u redu. Ukoliko primetite bilo koji od ovih signala, najbolje bi bilo da se obratite lekaru:

1. Bol u rukama i nogama

"Akumulacija holesterola može da začepi krvne sudove nogu i ruku. Nakupljanje holesterola na ovim mestima često izaziva bol u šakama ili stopalima", kaže doktor Majkl Nikols.

2. Osećate trnjenje u telu

"Prekidi u protoku krvi u određenim delovima tela stvaraju trnce u rukama i nogama. Visok nivo holesterola čini krv gušćom, a samim tim je onemogućen normalan protok koji se na kraju manifestuje kao osećaj tenjenja."

3. Bol u grudima

"Bol u grudima, posebno na levoj strani, ukazuje na začepljenje krvnih sudova oko srca i može da izazove bol. Ponekad se bol može proširiti i do vrata", objašnjava doktor.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.