7 stvari koja svaka žena mora da ima u torbi za plažu

Izvor: Svet plus, 01.Avg.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 stvari koja svaka žena mora da ima u torbi za plažu

Kako biste uvek išli spremni na peskovitu obalu vam predstavljamo 7 stvari koje morate imati u vašoj torbi za plažu!

Nema ničeg goreg nego kada stignete na plažu, a shvatite da ste zaboravili da ponesete neku ključnu stvar, poput peškira ili kreme za sunčanje. Odlazak na plažu treba biti uživanje, odmor, relaksacija uz omiljenu knjigu i koktel, a ne noćna mora!

Zbog toga, obavezno ovih 7 stvari morate imati u vašoj torbi za plažu...

1. Peškir >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ili prostirka za ležanje

Uvek, ali uvek sa sobom treba da nosite barem jedan suvi peškir koji može da vam koristi i kao ležaljka ako zaboravite svoju.

2. Vodootporna obuća

idealno za plažu su vodootporne papuče, poput japanki, u kojima lako možete zakoračiti i u vodu, bez straha da ćete oštetiti obuću. Takođe ukoliko vam uđe pesak, koga briga! Ionako ih možete oprati na plaži!

3. Šešir koji vas štiti od sunca

Veoma je bitno da što bolje sačuvate vašu kožu od sunčevih zraka. Šešir je jedan od boljih načina da to uradite, naravno nakon zaštitne kreme sa spf faktorom!

4. Zaštitni SPF faktor

Ono što šešir ne pokrije, trebalo bi kremom u većem sloju da pokrijete.

Zapravo, najbolje bi bilo kada biste namazali celo telo kremom sa zaštitnim spf faktorom. Nemojte ići na broj ispod 20, bez obzira na to koliko melanina u sebi imate. Morate sačuvati kožu od štetnih sunčevih zraka!

5. Naočare za sunce

Još jedna stvar koju nikako ne smete zaboraviti da ponesete sa sobom na plažu su naočare za sunce. Povedite računa da kupite naočare sa kvalitetnim staklima, koje će vam sačuvati vid od sunčevih zraka.

6. Hrana i piće spakujte u adekvatne posude za plažu

Ukoliko nosite hranu i piće na plažu, bilo bi potrebno da ih spakujete u adekvatne posude. Piće bi trebalo da sipate u termos, koji će duže vremena održati svežinu, a hranu u kutijama, kako se ne bi prosula po torbi.

7. Zanimljivo štivo

Ukoliko volite da se sunčate, kako najbrže i najkvalitetnije utrošiti to vreme provedeno na suncu?

Pa, uz dobro i kvalitetno štivo naravno! Bilo da je u pitanju e-knjiga, obična knjiga ili časopis, preporučujemo da u torbi uvek sa sobom imate neko štivo, pomoću kojeg će vam vreme preleteti! Uz dobru i zanimljivu knjigu, vreme će vam brzo proći, a vreme provedeno sunčajući se ćete maksimalno iskorisititi.

Dodatni saveti: Na plažu vam takođe savetujemo da ponesete (ukoliko vas ide u grupi) karte ili neku društvenu igru, kako biste imali zabavu sa prijateljima. Ne bi bilo loše da spakujete i labelo za usne sa zaštitnim spf faktorom - nemojte zaboraviti da negujete i njih! Set za prvu pomoć uvek može dobro da posluži - bilo da nagazite na ježa, da se posečete na neki kamen ili da vas opeče meduza, priborom za prvu pomoć sve te povrede i rane možete sanirati, a dovoljno je mali da staje u vašu torbu za plažu. Rezervni kupaći kostim je takođe naša topla preporuka. Ukoliko na plaži duva jači vetar, najbolje bi bilo da se presvučete u suvi kupaći i tako sprečite eventualnu upalu bešike. Zabeležite vaše najdragocenije uspomene uz pomoć vodootpornog fotoaparata (koji možete kupiti za manje od 100 evra). Napravite "žurku" na plaži, ponevši tranzistor ili zvučnike koje ćete priključiti za vaš telefon. Sada vašu omiljenu muziku možete da slušate i dok se sunčate. Pakovanje vlažnih maramica nikad nije na odmet, naročito ako želite da dezinfikujete ruke pre jela. Gumica ili šnala za kosu i češalj, da raščešljate i uredno pokupite vašu kosu pre nego što nastavite sa sunčanjem i odmorom na plaži.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.