11 pravila za muškarce: Kako da počneš da se oblačiš sa stilom

Izvor: Scandal.rs, 16.Apr.2015, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

11 pravila za muškarce: Kako da počneš da se oblačiš sa stilom

Ako tvoja lična karta pokazuje da si pregurao 25. godinu, onda bi i tvoja odeća trebalo da govori isto. Možda ti je teško da se odrekneš dečačkog stila, ali kad vidiš sebe u novom svetlu – elegantnijem i sofisticiranijem, pitaćeš se zašto to nisi uradio ranije.

Ovo su osnovna pravila kojih treba da se pridržavaš.

1. Nađi odelo koje ti stoji savršeno

Mali dečak koji je obukao odelo prvi put jeste sladak, a odrastao muškarac koji pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << da izgleda kao milion dolara je već nešto drugo. Ne kupuj jeftino odelo koje će tako i izgledati na tebi, već dobro skrojeno, kvalitetno odelo koje će odisati elegancijom, kao i ti.

2. Investiraj u kvalitetan par farmerica

Džins je mač sa dve oštrice: može da ti potpuno transformiđe telo –  na dobar ili loš  način. Obavezno probaj koliko god pari je potrebno dok ne pronađeš onaj u kome izgledaš odlično. Biraj uži model, tamni džins i postojanu konstrukciju. Možeš da ga kombinuješ jednako dobro uz opuštenu i elegantu varijantu.

3. Kaput je obavezan

Hladno vreme traje skoro pola godine, zato ne treba da zanemariš izgled tvog kaputa. Ostavi perjane jakne za zimovanje na planini, a za život u gradu nabavi strukiran kaput koji će izdužiti tvoju figuru. To ne znači da treba da bude uzak kao korset već da imaš dovojno mesta za slojevito oblačenje. Izgledaćeš dobro bilo da ispod nosiš panatalone ili neku opušteniju varijantu.

4. Kupi par cipela koji ćeš kombinovati s farmerkama

Ostavi patike u teretani i umesto njih obuj par poludubokih kožnih cipela koje kombinuju stil i komfort. Izgledaćeš ozbiljnije i lepše.

5. Nauči kada treba da nosiš šorts

Ovaj komad odeće ne treba u potpunosti da izbaciš iz ormana. Naprotiv, samo treba da znaš kada je u redu da nosiš šorts. Dakle, nemoj ga oblačiti kada ideš na posao, na fakultet, na sastanak s devojkom…

6. Obnovi kolekciju majica

Naravno da se i muškarci emotivno vezuju za svoju odeću, ali shvati da te to povezivanje unazađuje. Pobacaj sve izbledele majice, kao i one s detinjastim natpisima i napravi mesta za kvalitetne komade u crnoj, sivoj i maslinasto zelenoj boji.

7. Savladaj uklapanje dezena

Generalno pravilo koje moraš da poštuješ jeste da ti se dezeni slažu u veličini. To znači da ne moraš da imaš iste šare na gornjem i donjem delu garderobe, dovoljno je da ličnom stilu dodaš malo promišljenosti.

8. Obrati pažnju na sitnice

Istakni se u gomili po akcesoarima. To ne znači da treba da nabaviš kajlu i zlatnu narukvicu, već da izabereš elegantnu iglu za kravatu, manžetne i belu maramicu za džep sakoa, koju možeš da složiš na nekoliko interesantnih načina.

9. Nabavi kožnu torbu

Reci zbogom svojoj pederuši ili sintetičkoj torbici koju si nabavio na buvljaku. To je promena koju će svi prvo primetiti. Zameni je jednostavnom kožnom aktn tašnom koja ne mora da bude deo nekog poznatog brenda, tako da stajling možeš da pripišeš samo sebi.

10. Peglaj košulje

Više nisi u stednjoj školi, pa treba da se potrudiš da tvoje košulje ne budu izgužvane. U protivnom, izgledaćeš aljkavo. A ko izgleda aljkavo, nema sreće ni sa ženama, a ni u poslu.

11. Osveži nakit

Kada uveliko zakoračiš u ozbiljnije godine, vreme je da se oprotiš od bilo čega u čemu deluješ detinjasto, a to uljučuje gomilu narukvica, priveske sa imenom kućnog ljubimca, pirsinge po licu i gomilu minđuša u ušima. Jedna jednostavna kožna narukvica je sasvim dovoljna.

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

11 pravila za muškarce: Kako da počneš da se oblačiš sa stilom

Izvor: Svet, 16.Apr.2015

Ako tvoja lična karta pokazuje da si pregurao 25. godinu, onda bi i tvoja odeća trebalo da govori isto. Možda ti je teško da se odrekneš dečačkog stila, ali kad vidiš sebe u novom svetlu – elegantnijem i sofisticiranijem, pitaćeš se zašto to nisi uradio ranije.. Ovo su osnovna pravila kojih...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.