10 neverovatnih činjenica o Mister Binu!

Izvor: Prva.rs, 03.Mar.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 neverovatnih činjenica o Mister Binu!

Predstavljamo 20 zanimljivih činjenica o presmešnom Mister Binu, čiji lik je proslavio britanskog glumca Roena Etkinsona. 
1. Roen Etkinson je počeo da radi na liku Mister Bina dok je zavšavao master studije na elektrotehničkom odseku, pri Oksford Univerzitetu. Prvi put ga je predstavio na festivalu u Edinburgu, tokom sitkoma "Canned Laughter", davne 1979. godine.
2. Više od 100 avio kompanija je koristilo lik Mister Bina kao reklamu na avionima.
3. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<  TV seriju “Mister Bin” koja je počela sa prikazivanjem 1990. Godine, osmislili su je Etkinson i Ričard Kurtis, koji je kasnije napisao komedije "Četiri venčanja i sahrana" kao "Ustvari ljubav".
4. Do sada je prodato 35 miliona DVD-jeva serije. Mister Bin ima više od 1,3 milijarde pregleda na Jutjubu i oko 64.5 miliona fanova na Facebooku
5. Prezime Bin (Bean, eng. pasulj) je osmišljeno tek 1989. godine. Pre toga su Etkinson i Kurtis razmišljali o mnogim vrstama povrća, dok se nisu odlučili za pasulj tj. Bean.
6. Mister Bin nema ime.
7. Iako ga znamo kao usamljenika, Mister Bin je imao devojku Irmu Gob, koja se pojavljuje u ukupno tri epizode serije.
8. Bin ima čudan odnos sa svojim najboljim prijateljem, medvedićem Tedijem. S jedne strane mu kupuje poklone za Božić i trudi se da ga ne probudi dok "spava" dok, s druge strane, koristi i kao četku za krečenje!
9. Binov drugi najbolji prijatelj je automobil Mini, koji je za potrebe snimanja serije dva puta bio uništen.
10. U poslednjih 25 godina, u svetu se uvek negde emituje serija "Mr. Bean".
Izvor: zanimljivostidana
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.